Δένδιας: Ελλάδα και Αλγερία εναντίον κάθε είδους ξένης εμπλοκής στη Λιβύη
Ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι και οι δυο χώρες πιστεύουν ότι θα πρέπει άμεσα να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και να σταματήσει οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη
- «Ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατόρθωμα» - Σοκάρουν οι περιγραφές για τον αστυνομικό της Βουλής
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Την ανησυχία Ελλάδας – Αλγερίας για την κατάσταση στη Λιβύη εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Δένδιας και Σάμπρι Μπουκάντουμ κατά τη συνάντησή τους στο Αλγέρι.
Ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι και οι δυο χώρες πιστεύουν ότι θα πρέπει άμεσα να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και να σταματήσει οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη.
«Ωστόσο, τα μνημόνια που υπεγράφησαν μεταξύ του κ. Σαράτζ και της Τουρκίας κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό τροφοδοτεί τη σύγκρουση σε συνδυασμό επίσης με τη σταθερή ροή στρατιωτικού εξοπλισμού και μισθοφόρων και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις χώρες της περιοχής, αλλά και στις χώρες της Μεσογείου» σημείωσε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά αυτή συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και πως θέτει επιπλέον εμπόδια στις προσπάθειες σταθεροποίησης της κατάστασης.
Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας S.Boukadoum. Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αλγερίας, τα περιφερειακά ζητήματα και η κατάσταση στη Λιβύη. @AlgeriaMFA #Libya #Algeria pic.twitter.com/CCQpyP4sy2
— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 13, 2020
Ακυρο και ανυπόστατο το μνημόνιο Ερντογάν – Σαράτζ
Αναφορικά με το μνημόνιο Σάρατζ – Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες, ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι είναι «άκυρο και ανυπόστατο, παντελώς εκτός του πεδίου εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και δεν παράγει οποιοδήποτε έννομο αποτέλεσμα».
«Άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις του συναδέλφου μου αναφορικά με το γεγονός ότι καμία οντότητα στη Λιβύη σήμερα δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έχει τη νόμιμη εξουσία να υπογράφει μνημόνια, συμφωνίες ή να εκπροσωπεί τον λιβυκό λαό» σημείωσε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «ως πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και χώρα που έχει ειδικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Λιβύη, παραμένει έτοιμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς την εύρεση πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Λιβύη».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις