Πρασινάδες με ρόδι
Μεγάλη σημασία για το γευστικό αποτέλεσμα έχει το μαρινάρισμα των μανιταριών.
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 30΄
Υλικά (για 1 μερίδα)
1 μεγάλο μαρούλι (την «καρδιά»)
τα σπόρια από μισό ρόδι
4 μικρά ή 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια ή πλευρώτους (κομμένα στα 4)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
Διαδικασία
Μαρινάρουμε τα μανιτάρια με αλάτι, πιπέρι και μπαλσάμικο για μισή ώρα.
Μαρινάρουμε το μαρούλι με μια κουταλιά λάδι και λίγες σταγόνες ξίδι.
Πλένουμε τα μαρούλια και τα στρώνουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σπόρια από το ρόδι. Περιχύνουμε με μπαλσάμικο και αλατοπίπερο.
Εναλλακτικά: αντί για μαρούλι ή μαζί με αυτό χρησιμοποιούμε βρασμένα φασολάκια, σαλάτα, ραντίτσιο ή πρασινάδα της αρεσκείας μας.
- Νέα Υόρκη: Ρομπότ πραγματοποίησε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με ΧΑΠ
- Ουκρανία: Mach 11 έπιασε ο βαλλιστικός πύραυλος της Ρωσίας που χτύπησε το Ντνίπρο με 6 πολεμικές κεφαλές
- Η Σελένα Γκόμεζ ποζάρει για την Μόργκαν Μάερ σε ένα vintage editorial που φωνάζει «iconic»
- Λιανεμπόριο: Ποιοι ήταν οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση στο γ’ τρίμηνο [πίνακας]
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
- Έπαθε… πλάκα με την ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι ο Φουρνιέ: «Ελπίζω να κάνουν έτσι όταν παίξουμε κι εμείς εκεί»