Πρασινάδες με ρόδι
Μεγάλη σημασία για το γευστικό αποτέλεσμα έχει το μαρινάρισμα των μανιταριών.
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 30΄
Υλικά (για 1 μερίδα)
1 μεγάλο μαρούλι (την «καρδιά»)
τα σπόρια από μισό ρόδι
4 μικρά ή 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια ή πλευρώτους (κομμένα στα 4)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
Διαδικασία
Μαρινάρουμε τα μανιτάρια με αλάτι, πιπέρι και μπαλσάμικο για μισή ώρα.
Μαρινάρουμε το μαρούλι με μια κουταλιά λάδι και λίγες σταγόνες ξίδι.
Πλένουμε τα μαρούλια και τα στρώνουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σπόρια από το ρόδι. Περιχύνουμε με μπαλσάμικο και αλατοπίπερο.
Εναλλακτικά: αντί για μαρούλι ή μαζί με αυτό χρησιμοποιούμε βρασμένα φασολάκια, σαλάτα, ραντίτσιο ή πρασινάδα της αρεσκείας μας.
- Υπουργικό συμβούλιο: Τις κυβερνητικές προτεραιότητες για το 2025 θα αναπτύξει ο Μητσοτάκης
- Τριντό: Τον εγκατέλειψε η πλειοψηφία των βουλευτών του – Πολιτική κρίση στο φόντο της εκλογής Τραμπ
- «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ στο θέατρο Αλκυονίς
- Το ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του CIVIS: Μια Διαδρομή Πρωτοπορίας και Εξωστρέφειας
- Εφορία: Αυτόματη επιβολή προστίμων για εκπρόθεσμες φορο-δηλώσεις
- Πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε ακροδεξιά και πληθωρισμό παγκόσμιους «βασιλιάδες»