Πρασινάδες με ρόδι
Μεγάλη σημασία για το γευστικό αποτέλεσμα έχει το μαρινάρισμα των μανιταριών.
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 30΄
Υλικά (για 1 μερίδα)
1 μεγάλο μαρούλι (την «καρδιά»)
τα σπόρια από μισό ρόδι
4 μικρά ή 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια ή πλευρώτους (κομμένα στα 4)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
Διαδικασία
Μαρινάρουμε τα μανιτάρια με αλάτι, πιπέρι και μπαλσάμικο για μισή ώρα.
Μαρινάρουμε το μαρούλι με μια κουταλιά λάδι και λίγες σταγόνες ξίδι.
Πλένουμε τα μαρούλια και τα στρώνουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σπόρια από το ρόδι. Περιχύνουμε με μπαλσάμικο και αλατοπίπερο.
Εναλλακτικά: αντί για μαρούλι ή μαζί με αυτό χρησιμοποιούμε βρασμένα φασολάκια, σαλάτα, ραντίτσιο ή πρασινάδα της αρεσκείας μας.
- Η ανάρτηση Κασσελάκη για το πόθεν έσχες
- Όταν ο Ολυμπιακός νίκησε την Σάντος του Πελέ (vid)
- Εντυπωσιακός υδροσίφωνας στη Χαλκιδική – Δείτε φωτογραφίες
- Γυμναστική: Ποιο είδος προάγει τον ποιοτικό ύπνο;
- Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις
- Εξελίξεις με Σίκμα – «Ψήνεται» επιστροφή για τον Αμερικανό