Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος: Βιαστικό το πόρισμα
Αν είχαν τηρηθεί οι ιατροδικαστικοί κανόνες δε θα είχαμε τις ατυχείς δηλώσεις, ανέφερε ο ιατροδικαστής
Βιαστικό ήταν το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή αναφορικά με το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία που μετέφερε νεκρό ο πατέρας του στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καθώς στην επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα δε γίνεται αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση, αλλά σε σωματικές κακώσεις από αμβλύ όργανο.
Ο πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, όπου εξήγησε την διαδικασία που ακολουθείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Λέοντα η ιατροδικαστική εξέταση περιλαμβάνει λήψη ιατρικού ιστορικού. Ο ιατροδικαστής είναι, δηλαδή, υπεύθυνος να δει τις ιατρικές παθήσεις του θύματος και τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε.
«Αν αυτά είχαν τηρηθεί, οι βασικοί, δηλαδή, ιατροδικαστικοί κανόνες, δε θα είχαμε φτάσει στις ατυχείς δηλώσεις, που από μόνες τους ήταν ένα επιπλέον λάθος», υποστήριξε ο κ. Λέων, καθώς δεν υπήρχε η τελική έκθεση νεκροτομής.
«Η διαδικασία ήταν προανακριτική και δημιούργησε πρόβλημα με κοινωνικό αντίκτυπο», συμπλήρωσε.
- Καλαμάτα: Με αλλεπάλληλες μαχαιριές η δολοφονία στο ξενοδοχείο – Ομολόγησε ο 35χρονος
- Παναθηναϊκός: «Διαζύγιο» με Βέρμπιτς (pic)
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Ισραήλ: Οι IDF δημοσιοποίησαν πλάνα από τη φονική επίθεση ενάντια στους Χούθι στην Υεμένη
- Ο Ν. Πλακιάς για όσα συνέβησαν στη Λάρισα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά ο Κ. Αγοραστός
- LIVE: Παναθηναϊκός – Μπασκόνια