Το Παρίσι καλεί τις επιχειρήσεις να επανεξετάσουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες με αφορμή των κοροναϊό
Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι έδωσε εντολή να υπάρξει μια επαναξιολόγηση προκειμένου να καθοριστεί ποιες γαλλικές επιχειρήσεις χρειάζεται να οικοδομήσουν «οικονομική και στρατηγική ανεξαρτησία»
Η επιδημία του κοροναϊού ήταν καμπάνακι αφύπνισης προς τις γαλλικές μεταποιητικές εταιρίες για την υπερβολική τους εξάρτηση από προμηθευτές στην Κίνα και την Ασία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, ζητώντας να γίνει μια εκ βαθεών επανεξέταση των εφοδιαστικών αλυσίδων.
Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι έδωσε εντολή να υπάρξει μια επαναξιολόγηση προκειμένου να καθοριστεί ποιες γαλλικές επιχειρήσεις χρειάζεται να οικοδομήσουν «οικονομική και στρατηγική ανεξαρτησία».
«Αυτή η επιδημία δείχνει ότι τα εφοδιαστικά προβλήματα προκαλούν στρατηγικά προβλήματα σε ορισμένες βιομηχανίες», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για τον αντίκτυπο της επιδημίας.
Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις φαρμακοβιομηχανίες, σημειώνοντας ότι το 80% των πρώτων υλών για τις δραστικές ουσίες κάποιων σκευασμάτων προέρχονται από την Κίνα ή την Ασία.
Ο Λεμέρ αναφέρθηκε επίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία, σημειώνοντας ότι οι εταιρίες δυσκολεύονται να βρουν πετάλια για τα φρένα, καθώς και στον κλάδο οινοποιίας, με την Κίνα να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα γαλλικά κρασιά.
Παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την απώλεια κινεζικών τουριστικών εσόδων, η επιδημία έχει περιορισμένο οικονομικό αντίκτυπο στη Γαλλία, με τον Λεμέρ να εκτιμά ότι θα αφαιρέσει 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας από τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει στις εταιρίες που επηρεάζονται από την επιδημία επιπλέον χρόνο να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και ότι οι μεγάλες εταιρίες, ειδικά στον τομέα των ενδυμάτων, θα πρέπει να είναι πιο επιεικείς με τους μικρότερους προμηθευτές που πασχίζουν να καλύψουν τις παραγγελίες τους.
Η κυβέρνηση έχει ζητήσει επίσης από νομικούς να εξετάσουν την πιθανότητα οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν την επιδημία ως λόγο ανωτέρας βίας, μία κίνηση που απαλλάσσει μια επιχείρηση από την ευθύνη για την αθέτηση ενός συμβολαίου λόγω απρόβλεπτων συνθηκών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις