Κάνε τα παρακάτω αν θέλεις να μη σε κερνάει στα ραντεβού
Δε ζούμε στον Μεσαίωνα γενικά. Δεν είναι κακό να θέλει να κεράσει αλλά όταν επιμένει τότε καταντά πολύ στερεοτυπικό
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Τα ζώδια σήμερα: Γλύκανε μωρέ λίγο, μην είσαι σαν κακό χρόνο να'χεις
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
Η γενναιοδωρία είναι υπέροχο χαρακτηριστικό σε κάθε άνθρωπο. Όσο, όμως, άσχημο και αν είναι όταν κάποιος δεν προσφέρεται να κεράσει στο πρώτο ραντεβού – και αυτό αφορά γυναίκες και άνδρες – άλλο τόσο ενοχλητικό μπορεί να γίνει το να επιμένει να αναλάβει κάθε λεπτό του ευρώ που δαπανάμε σε μία έξοδο.
Φυσικά, δεν είναι λίγοι οι άνδρες και οι γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν αυτή την… παράδοση, και εφ’ όσον συμφωνούν μεταξύ τους, εμείς δεν έχουμε λόγους να επέμβουμε. Τι μπορεί να κάνει, όμως, μια γυναίκα που δεν ενθουσιάζεται και τόσο με αυτή την πρακτική ώστε να καταφέρει επιτέλους να πληρώσει το ποτό της στα ραντεβού με τον ανοιχτοχέρη σύντροφό της;
Γιατί είναι πρόβλημα;
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Το να νιώθει άβολα μια γυναίκα με αυτή τη στάση του συντρόφου της δεν είναι «γκρίνια για τη γκρίνια». Πρώτα από όλα, το πιθανότερο είναι πως δεν πρόκειται για το μοναδικό έμφυλο στερεότυπο που έχει εσωτερικεύσει.
Για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανό ένας άνδρας που δεν δέχεται η κοπέλα του να πληρώνει για το γεύμα της να ενοχληθεί αν εκείνη αρχίσει να βγάζει μεγαλύτερο μισθό από τον ίδιο.
Ακόμη και στην περίπτωση, όμως, που πρόκειται για έναν πολύ… γενναιόδωρο φεμινιστή, η αντίληψή του ότι πρέπει να σας φροντίζει πάντα εκείνος σε υλικό επίπεδο, μπορεί να γίνει επίσης προβληματική.
Εκτός από το ενδεχόμενο να ξοδεύει πάνω από τις δυνατότητές του, υπάρχει πάντα και το σενάριο κάποια στιγμή η οικονομική του κατάσταση να αλλάξει. Και τότε, αν εξακολουθεί να έχει τη νοοτροπία του «κουβαλητή», η ψυχολογία του θα δεχθεί ένα ακόμη περιττό πλήγμα.
Τέλος, αν περιμένει να έχει αρκετά χρήματα και για τους δυο σας για να πάτε μια βόλτα, ίσως χάσετε ευκαιρίες για πολύ διασκεδαστικές δραστηριότητες. Και βέβαια, και εσείς από την πλευρά σας μπορεί να βρίσκετε ευχαρίστηση στο να του προσφέρετε κάτι υλικό!
Τι μπορείτε να κάνετε
Αν μόλις αρχίσατε να βγαίνετε:
- Χρησιμοποιήστε το χιούμορ σας. Πείτε του: «Εντάξει, έχω ήδη εντυπωσιαστεί, μπορείς να σταματήσεις να πληρώνεις».
- Μιλήστε ευθέως αλλά ανάλαφρα. Εξηγήστε του με ειλικρίνεια ότι θέλετε να μοιράζεστε τα έξοδα των ραντεβού και ότι δεν βλέπετε το λόγο να πληρώνει πάντα εκείνος. Η συζήτηση ενδέχεται να σας επιτρέψει να γνωριστείτε και καλύτερα.
- Πληρώστε πίσω από την πλάτη του. Είναι η πιο ξεκούραστη μέθοδος, και δείχνει ότι όντως εννοείτε αυτά που λέτε. Όταν έχετε πιει το ποτό ή έχετε φάει το φαγητό σας, πείτε του ότι πηγαίνετε στην τουαλέτα και στη διαδρομή τακτοποιήστε τον λογαριασμό.
Αν έχει περάσει καιρός που είστε μαζί:
- Συζητήστε το πραγματικά. Μην περιμένετε να βρεθείτε πάλι με τα πορτοφόλια στο χέρι. Εξηγήστε του ότι θα ήταν πιο ισότιμο αν μοιραζόσασταν τα έξοδα – έστω και όχι απολύτως ισόποσα.
- Βρείτε εναλλακτικές. Αν η στάση του οφείλεται σε μια μεγάλη μισθολογική διαφορά που έχετε μεταξύ σας, δεν χρειάζεται να καταλήξετε να πληρώνετε τα πάντα μισά – μισά. Βρείτε άλλους τρόπους να προσφέρετε και εσείς υλικά αγαθά στη σχέση, όπως για παράδειγμα μαγειρεύοντας ένα νόστιμο γεύμα ή κερνώντας τον σε μια πιο οικονομική τοποθεσία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις