Ο Πιερρακάκης και το «Καράτε Κιντ»
Για μια νέα αρχή στη διακυβέρνηση μίλησε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Την «αρχή του “Καράτε Κιντ“», όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Για μια νέα αρχή στη διακυβέρνηση μίλησε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Την «αρχή του “Καράτε Κιντ“», όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.
«Τι δουλειά έχει ο υπουργός με τη γνωστή ταινία; Οπως είπε ο ίδιος μιλώντας σε συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη, μια αγαπημένη ταινία των παιδικών του χρόνων ήταν το «Καράτε Κιντ», όπου ο μαθητής δυσφορεί με τον δάσκαλο του καράτε επειδή τον βάζει να κάνει μια επαναλαμβανόμενη κίνηση ακόμη και στο τζάμι του αυτοκινήτου και λέει ‘μα καλά, αυτό είναι το καράτε; Εγώ θέλω να κάνω άλλα πράγματα’. Μετά ο μαθητής κατάλαβε ότι αυτή η κίνηση είναι στην πραγματικότητα απολύτως αναγκαία και χρήσιμη».
Και κατέληξε, όπως μας πληροφορεί ο Βηματοδότης, ο Πιερρακάκης: «Με ρωτάνε συχνά: γιατί η κυβέρνηση μιλάει τόσο πολύ για διαλειτουργικότητα, διακίνηση εγγράφων και ψηφιοποίηση αντί τεχνητή νοημοσύνη. Μα, για να μπορέσεις να έχεις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει πρώτα να έχεις πρόσβαση σε δεδομένα, τα οποία “μιλάνε μεταξύ τους” και είναι επεξεργάσιμα.»
» Αυτές οι διασυνδέσεις, που φαίνονται απλά θέματα της καθημερινότητας, στην πραγματικότητα είναι το νέο νευρικό σύστημα του κράτους και κάτι το απολύτως αναγκαίο για να περάσουμε στην επόμενη φάση».
Ολα αυτά στο πλαίσιο της εξαγγελίας της ανάπτυξης εθνικής στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη και της αποτύπωσης σειράς πιλοτικών projects με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης ανά τομέα πολιτικής.
Παρεμπιπτόντως, ο Πιερρακάκης έχει και στον κινηματογράφο αρμοδιότητα, διότι το υπουργείο του εποπτεύει το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), που δίνει κίνητρα σε ξένες παραγωγές να έρθουν για γυρίσματα στην Ελλάδα. Και από το Χόλιγουντ και από το Μπόλιγουντ, υπενθυμίζει ο Βηματοδότης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις