Λουράντος : Έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα σε μάσκες
Για την τεράστια ζήτηση σε μάσκες που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα λόγω του κοροναϊού, μίλησε στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος.
Για την τεράστια ζήτηση σε μάσκες που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα λόγω του κοροναϊού, μίλησε στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος.
Μετά την έξαρση του φονικού ιού στη γειτονική Ιταλία, πανικός έχει προκληθεί στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι σπεύδουν στα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες προστασίας οδηγώντας στην εξάντλησή τους.
Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, σύντομα θα υπάρχει πρόβλημα και στα αποθέματα αντισηπτικών, ενώ οι ποσότητες αντιϊκών φαρμάκων είναι μέχρι ώρας αρκετές.
«Το σημαντικότερο είναι η ατομική υγιεινή και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», υποστήριξε ο κ. Λουράντος και εξήγησε πως η χρήση της μάσκας δεν προστατεύει αυτόν που τη φορά, αλλά τους γύρω από αυτόν που τη φορά και νοσεί.
«Ψυχραιμία και όχι πανικός», κατέληξε ο κ. Λουράντος.
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442