Μπιφτέκια από κινόα
Είναι εύκολα στην εκτέλεση και μπορούν να σερβιριστούν με σαλάτα ή ρύζι ή να γίνουν μπέργκερ
- Η Google πιέζεται να πουλήσει το Chrome, η OpenAI αναπτύσσει δικό της browser
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι αλλαγές στη λειτουργία των Airbnb και η ανατροπή στις μισθώσεις
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Προετοιμασία 10΄, Αναμονή τουλάχιστον 30΄, Ψήσιμο 15′
Υλικά (για 4 μερίδες)
1¼ κούπας κινόα βρασμένη
2 αυγά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1/4 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κούπα ψωμί σικάλεως τριμμένο
100 γρ. καπνιστός σολομός
λίγος άνηθος
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σολομό και τον άνηθο, σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μείγμα και το βάζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και, αν είναι στεγνό, προσθέτουμε 1 – 2 κουτ. σούπας νερό.
Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, για 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζουμε μία φέτα καπνιστού σολομού και γαρνίρουμε με άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις