Κώστας Βουτσάς: Θλίψη για το θάνατο του αιώνιου έφηβου – Η καριέρα και οι έρωτες που σημάδεψαν τη ζωή του
Από τις 7 Φεβρουαρίου ήταν στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ την τελευταία εβδομάδα υποβλήθηκε σε τραχειοστομία.
Μετά από την «μάχη» 19 ημερών στην εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν» ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή.
Από τις 7 Φεβρουαρίου ήταν στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ την τελευταία εβδομάδα υποβλήθηκε σε τραχειοστομία.
Η είδηση του θανάτού του σκορπά θλίψη και συγκίνηση σε όλη τη χώρα.
Έφυγε από κοντά μας, σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαριου, στα 88 χρόνια του, έχοντας δώσει σκληρή μάχη, επί πολλές μέρες, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο Αττικόν.
Το ιατρικό ανακοινωθέν
«Ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» στις 7 Φεβρουαρίου 2020 με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία, που οδήγησαν σε διασωλήνωση και εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ετέθη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της νεφρικής λειτουργίας.
Η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε αρχικά, αλλά την 24η Φεβρουάριου το βράδυ παρουσίασε σημαντική επιδείνωση που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 26/02/2020 στις 02:24» αναφέρει το ιατρικό δελτίο.
Ο ταλαντούχος Κώστας Βουτσάς
Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο μεγάλος έλληνας ηθοποιός στις οποίες σκορπούσε το γέλιο.
Ο Κώστας Βουτσάς ήταν αυθόρμητος, ευρηματικός και ατακαδόρος. Ποιος δεν θυμάται «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;» ή το «Κάτινααα σαλαμάκι…».
Μοναδική ήταν η σκηνή που τραγουδάει το περίφημο «Φσστ μποινγκ» στο μιούζικαλ «Κάτι να Καίει» προκαλεί πανζουρλισμό στις αίθουσες.
Ακμαίος μέχρι το τέλος, συμμετείχε σε θεατρική παράσταση παρά τα 88 του χρόνια και την βεβαρημένη υγεία του. Γιατί το θέατρο ήταν ένας από τους μεγάλους του έρωτες.
Οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Κώστας Βουτσάς είναι αμέτρητες και είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσει.
Ο Κώστας Βουτσάς πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως είναι ο μικροαστός στο «Ανθρωπάκι», ο Κωνσταντινοπολίτης μαμάκιας στη «Νύχτα Γάμου», ο τεμπέλης γιος στη «Χαρτοπαίχτρα» ο λαϊκός ποδοσφαιριστής στο «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», ο μικροαπατεώνας στον «Γόη», ο Άραβας γιαλαντζί στο «Ξυπόλητος Πρίγκηψ», ο Ράμογλου με το κότερο, στο «Κορίτσια για Φίλημα», αλλά και τόσοι άλλοι.
Σθεναρός υποστηρικτής του, εξαρχής, υπήρξε ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, με τον οποίο τον συνέδεε μακρόχρονη φιλία κι εκτίμηση.
Οι ηθοποιοί αποχαιρετούν τον Κώστα Βουτσά
Οι ηθοποιοί εξέφρασαν μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τη συγκίνησή τους για τον θάνατο του κορυφαίου ηθοποιού της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.
«Όταν φεύγουν άνθρωποι σαν τον Κώστα ξεκινάει μία άλλη σκέψη: «Από εδώ και τώρα τι κάνουμε;»» είπε φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Βογιατζής ενώ πως ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι ο φίλος του και στενός του συνεργάτης έχει φύγει από τη ζωή.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε. Γιατί ο Κώστας ήταν ο ίδιος η ζωής» είπε ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς και πρόσθεσε ότι «Ήμουν παιδάκι όταν τον έβλεπα να παίζει. Όταν μου έλαχε να είναι το αφεντικό μου κατά κάποιο τρόπο, είχε το θέατρο Γκλόρια, κάναμε τεράστια επιτυχία. Αυτό που τον ξεχώριζε ήταν η αγάπη του για τους νέους».
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε και στα μαθήματα ζωής που έλαβε δίπλα στον Κώστα Βουτσά ενώ όπως υπογράμμισε, ο κορυφαίος ηθοποιός ποτέ δεν εφησυχάστηκε σαν καλλιτέχνης γεγονός που τον έκανε να περάσει στην αθανασία.
Για τον άνθρωπο και ηθοποιό, Κώστα Βουτσά, μίλησε » ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, Ιάσων Τριανταφυλλίδης.
«Απίστευτος άνθρωπος, γεμάτος ζωή και λατρεία για τη δουλειά του», δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης για τον Κώστα Βουτσά. «Το καμαρίνι ήταν η ζωή του», πρόσθεσε και υποστήριξε πως αποτέλεσε πρώτο όνομα για έξι τουλάχιστον δεκαετίες.
Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς
Ο Κώστας Βουτσάς μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης.
Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».
Ξεκίνησε την καριέρα του στον ελληνικό κινηματογράφο το 1953 και έκτοτε παρέμεινε ενεργός στον καλλιτεχνικό χώρο μέχρι σήμερα.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).
Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972).
Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας.
Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.
Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο ερευνών για διαρροή κρατικών μυστικών
- Ποιος Ναν; Η άμυνα ήταν όλα τα λεφτά
- Πέτρος Ιακωβίδης: Κυκλοφορεί ένα Live Album με 78 τραγούδια
- Λάρισα: Μαθητής πήγε σχολείο με… πιστόλι κρότου – Συνελήφθη ο ανήλικος και ο πατέρας του
- «Αίμα, ιδρώτας και δάκρυα» – Έκθεση κόλαφος της Γερουσίας των ΗΠΑ για τις συνθήκες εργασίας στην Amazon
- Το Μέλλον της Κινητικότητας: Καινοτόμες Πράσινες Λύσεις με το FISIKON της ΔΕΠΑ Εμπορίας