Υπάρχουν αγώνες που δεν θέλεις να τελειώσουν κι ένας από αυτούς έγινε πριν λίγο στο «Νίκος Γκάλης». Θα μπορούσε να έχει και… κωδική ονομασία «το θρίλερ του ΟΑΚΑ», όμως αυτό που έχει εντέλει σημασία είναι πως η ΑΕΚ πήρε τη 13η σερί νίκη της, επικρατώντας με 84-83 του Ρεθύμνου, χάρη σε 2/2 βολές του Βασίλη Τολιόπουλου. Αλλά για να φτάσουμε στην επική ανατροπή, συνέβησαν πολλά κι… αντιφατικά.
Οι Κρητικοί μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν νίκη, που θα ισοδυναμούσε με σωτηρία, εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες της «Ένωσης». Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και το +15. Με ηγέτη (ποιον άλλον;) τον Φράνκαμπ, επέβαλλαν τον ρυθμό τους, αλλά κι οι γηπεδούχοι δεν το έβαζαν κάτω, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τσάλμερς. Κανείς εκ των δύο δεν έκρινε την αναμέτρηση…
Ότι δεν κατάφερε η «κιτρινόμαυρη» άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε στο δεύτερο 13.30 λεπτά κράτησε άποντο τον Φράνκαμπ (είχε 17 πόντους μέχρι τότε). Χάρη σε αυτό «γύρισε» το ματς και στο 36ο λεπτό το σκορ ήταν 67-70 (στο μεταξύ πήρε και πάλι μπροστά ο Αμερικανός του Ρεθύμνου). Ο Γιάνκοβιτς πέτυχε σημαντικό τρίποντο (72-75), αλλά μέχρι το 38’ η κατάσταση δεν άλλαξε (74-77). Κάπου εκεί η ομορφιά έγινε… άγρια.
Πρώτος ο Χριστοδούλου με τρίποντο 1.25’’ πριν τη λήξη, έδωσε παράσταση νίκης για τους φιλοξενούμενους (74-80). Απάντησε με… ψυχοβγαλτικό τρίποντο ο Τσάλμερς στο 1.07’’ (77-80). Ο Φράνκαμπ στα 48’’ ακολούθησε επίσης με τρίποντο (77-83), αλλά αμέσως απάντησε με το ίδιο νόμισμα ο Ματσιούλις (80-83). Από τα τρίποντα στις… βολές, για να κριθεί το ματς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Ελλάδα επικράτησε άνετα με 18-9 της Ρουμανίας κάνοντας ουσιαστικά «ζέσταμα» για τον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Έξι στα έξι για την ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 28 πόντους και 4 ασίστ κι έτσι η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 88-73 επί της αξιόμαχης Καρδίτσας για την 1η αγωνιστική της φάσης των «16» του Basket Champions League
Ρεπορτάζ από την Κροατία αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Σλάβεν Μπελούπο για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Αντριάνο Γιάγκουσιτς. Ο Μπενίτεθ έχει ήδη έρθει σε επαφή μαζί του.