H Λιόν επικράτησε με σκορ 1-0 των «μπιανκονέρι» και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λούκας Τουσάρ στο 31′, με πλασέ στην κίνηση.
Η Γιουβέντους ήταν πολύ κακή, καθώς δεν είχε ούτε μία τελική εντός στόχου! Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Η Λιόν στο πρώτο ημίχρονο ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κουαδράδο μέσα στην περιοχή, αλλά μετά από διαβούλευση με τον VAR, δεν δόθηκε τίποτα.
Λίγα λεπτά πριν, η Λιόν είχε σκοράρει. Ο Αουάρ έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά και την κατάλληλη χρονική στιγμή πάσαρε για τον Τουσάρ στη μικρή περιοχή, με τον τελευταίο να σκοράρει με ωραίο πλασέ στην κίνηση.
Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τη Λιόν να πηγαίνει με προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στις 17 Μαρτίου (22:00).
Οι Ιταλοί πλέον καλούνται στον επαναληπτικό του Τορίνο να κάνουν την ολική ανατροπή, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο στη φετινή διοργάνωση.
Από την άλλη, οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να πάρουν τη νίκη-πρόκριση για τα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League και απόψε θέλει συγκεκριμένα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής για να παραμείνει στην 24άδα.