Ντονμέζ : Έτοιμο το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, ανακοίνωσε ότι το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Άγκυρα κατευθύνεται προς την Τουρκία, ενώ αρχικά θα σταλεί στη Μαύρη Θάλασσα.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Σε μήνυμά του σήμερα στο twitter ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Άγκυρα κατευθύνεται προς την Τουρκία.
«Το τρίτο μας πλωτό γεωτρύπανο, το οποίο ανήγγειλε ο πρόεδρός μας, ξεκίνησε το ταξίδι του. Το πλοίο μας έχοντας τη μεγάλη στήριξη του έθνους μας κατευθύνεται προς τη χώρα μας. Να είναι τυχερό και καλοτάξιδο!», αναφέρει ο Φατίχ Ντονμέζ στη σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο.
Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği üçüncü sondaj gemimiz yola çıktı.
Milletimizin desteğini yelkenine dolduran gemimiz ülkemize doğru ilerliyor.
Hayırlı ve uğurlu olsun.🇹🇷🚢 pic.twitter.com/DH6virNe9Q
— Fatih Dönmez (@fatih_donmez) February 26, 2020
Όπως δήλωσε χθες ο Φατίχ Ντονμέζ, το νέο πλωτό γεωτρύπανο θα φτάσει σε τρεις εβδομάδες περίπου και θα σταλεί αρχικά στη Μαύρη Θάλασσα.
Αυτό είναι το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας
Η Τουρκία αγόρασε το τρίτο γεωτρητικό σκάφος «Sertao» σε τιμή ευκαιρίας σε δημοπρασία στη Βρετανία αντί 37,5 εκ. δολαρίων. H αρχική αξία του Sertao είχε υπολογιστεί σε 120 εκ. δολάρια.
Ωστόσο το σκάφος είχε παραμείνει επί δυο σχεδόν χρόνια στο Port Talbot της Ουαλίας χωρίς να έχει βρει αγοραστή και οι υπεύθυνοι του Port Talbot θέλησαν να το βγάλουν σε δημοπρασία.
Το σκάφος κατασκευάστηκε από την εταιρεία Samsung της Νότιας Κορέας και είχε χρησιμοποιηθεί από την ημικρατική βραζιλιανή εταιρεία πετρελαίων Petrobras από το 2012 έως το 2015.
Το νέο πλωτό γεωτρύπανο έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και βύθισμα 12 μέτρων, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 11.400 μέτρα βάθος και να τρυπήσει σε 3.000 μέτρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις