Η 40χρονη με κοροναϊό πήγε στα… εξωτερικά ιατρεία – SOS, ποιες οδηγίες πρέπει να ακολουθείτε
Όπως λένε οι πληροφορίες η 40χρονη εμφάνισε συμπτώματα και πήγε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αντί να ακολουθήσει τις οδηγίες και να μεταβεί σε νοσοκομείο αναφοράς αφού πρώτα επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.
Ενας πολίτης εμφανίζει συμπτώματα που «δείχνουν»… κοροναϊό. Ο ίδιος πολίτης έχει «βομβαρδιστεί» εδώ και μέρες για τα μέτρα προφύλαξης αλλά και για το τι πρέπει να κάνει αν αισθανθεί ότι νοσεί. Κι όμως, η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος που τελικά αποδείχθηκε το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.
Και ανέδειξε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται και από τους πολίτες η κατάσταση που ζούμε τις τελευταίες ημέρες.
Όπως λένε οι πληροφορίες η 40χρονη εμφάνισε συμπτώματα και πήγε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αντί να ακολουθήσει τις οδηγίες και να μεταβεί σε νοσοκομείο αναφοράς αφού πρώτα επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.
Στο νοσοκομείο που πήγε δεν δήλωσε την υποψία της ότι μπορεί να έχει κοροναϊό, πήγε στα εξωτερικά ιατρεία και με αριθμό προτεραιότητας 160 περίμενε στην ουρά, μέχρι που βαρέθηκε και πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Επί ώρες δηλαδή βρισκόταν μαζί με άλλους σε έναν κλειστό χώρο, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχουν νοσήσει και άλλοι.
Πηγαίνοντας στο ιδιωτικό νοσοκομείο, αφού περιφέρθηκε επί ώρες χωρίς έλεγχο, σήμανε συναγερμός. Τα μέτρα στο νοσοκομείο ήταν αυστηρά μέχρι που διαγνώστηκε με κοροναϊό και μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».
Μετά από αυτό το περιστατικό είναι περισσότερο από ποτέ πιο αναγκαίο να τηρούνται τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ.
Συμπτώματα
Εάν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος, έως και πολύ σοβαρά. Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό 2019–nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως:
· Καταρροή
· Πονόλαιμο
· Πυρετό
· Βήχα
Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως:
· Πνευμονία
· Δυσκολία στην αναπνοή
Σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου.
Τα οκτώ μέτρα είναι:
1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
5. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
6. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
7. Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
8. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.
- Μέχρι το 2029 στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Χακίμι (pic)
- Ουκρανία: Δυο νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας στη Σούμι – «Τεράστιες εκρήξεις»
- Ώρα δράσης: Το ΠΑΣΟΚ καλείται να μην (ξανά)χαθεί στη μετάφραση και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι αντέχει
- Τα ζώδια σήμερα: Αστρολογία ώρα μηδέν
- «17 Κλωστές» στο MEGA: Καταδικασμένη η προσπάθεια του Καστελάνη για νέα αρχή
- Νέο Ηράκλειο: Σχολεία υπό κατάρρευση – Πέφτουν σοβάδες μέσα στις τάξεις