Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ομελέτα φούρνου με γλυκοπατάτα και τυριά

Ομελέτα φούρνου με γλυκοπατάτα και τυριά

Γευστική, πρωτότυπη και με λίγες θερμίδες

Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 50′

ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

10 αβγά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα τριμμένη

100 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, τριμμένη

4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβάκια

330 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια

2 κουτ. σούπας αλεύρι

2 κουτ. γλυκού baking powder

1 ποτήρι γάλα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις κομμένες γλυκοπατάτες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε ελαφρά. Τις ψήνουμε στον φoύρνο για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.

Στο μεταξύ χτυπάμε τα αβγά με σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder και το γάλα και χτυπάμε καλά. Βάζουμε και την πιπεριά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα και τις γλυκοπατάτες.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ (20 Χ 28 cm περίπου) και περιχύνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε στους 180°C στον ήδη ζεστό φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα και να δέσει η ομελέτα.

Must in

Παππούς θα γίνει ο Μίχαελ Σουμάχερ – Η κόρη του Τζίνα περιμένει το πρώτο της παιδί

Η κόρη του Μίκαελ Σουμάχερ, Τζίνα, ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα με ανάρτηση στο instagram

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο