Ομελέτα φούρνου με γλυκοπατάτα και τυριά
Γευστική, πρωτότυπη και με λίγες θερμίδες
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 50′
ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα
10 αβγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, τριμμένη
4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβάκια
330 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. γλυκού baking powder
1 ποτήρι γάλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις κομμένες γλυκοπατάτες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε ελαφρά. Τις ψήνουμε στον φoύρνο για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Στο μεταξύ χτυπάμε τα αβγά με σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder και το γάλα και χτυπάμε καλά. Βάζουμε και την πιπεριά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα και τις γλυκοπατάτες.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ (20 Χ 28 cm περίπου) και περιχύνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180°C στον ήδη ζεστό φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα και να δέσει η ομελέτα.
- Τρανς γυναίκες δέχονται επίθεση και ο όχλος ζητωκραυγάζει
- Υψηλές πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια – Ποιο αναδείχθηκε… πρωταθλητής στην επιβατική κίνηση
- Μητσοτάκης στο συνέδριο νεολαίας ΕΛΚ: Φέραμε πίσω στη χώρα 300.000 Έλληνες από το εξωτερικό
- Ολυμπιακός: Η αποθέωση για Βεζένκοφ και τα μεγάλα καλάθια του Φουρνιέ που «τρέλαναν» το ΣΕΦ (vid)
- Βατικανό: Κάπως… ταλαιπωρημένο είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο
- Χριστούγεννα 2024: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά