Ταραμοσαλάτα : Τρεις συνταγές η ίδια απόλαυση
Με πατάτα, ψωμί ή καρύδι; Όποια από τις τρεις εναλλακτικές και αν επιλέξετε το σίγουρο είναι πως Καθαρά Δευτέρα και Σαρακοστή χωρίς ταραμοσαλάτα δε γίνεται!
- Η Google πιέζεται να πουλήσει το Chrome, η OpenAI αναπτύσσει δικό της browser
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι αλλαγές στη λειτουργία των Airbnb και η ανατροπή στις μισθώσεις
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Με πατάτα, ψωμί ή καρύδι; Όποια από τις τρεις εναλλακτικές και αν επιλέξετε το σίγουρο είναι πως Καθαρά Δευτέρα και Σαρακοστή χωρίς ταραμοσαλάτα δε γίνεται!
Επειδή οι απόψεις διαφέρουν, εμείς σας παρουσιάζουμε την καλύτερη συνταγή για κάθε μια από τις τρεις εναλλακτικές.
Διαλέξτε αυτή που σας αρέσει και… καλή απόλαυση!
Ταραμοσαλάτα με πατάτα
Υλικά: 100 γρ. ταραμά, χυμός από 2 λεμόνια, 2 πατάτες βρασμένες. και λιωμένες, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση: Χτυπάτε στο μπλέντερ τον ταραμά με το λεμόνι για 5′. Ρίχνετε σταδιακά το λάδι και ανακατεύετε διαρκώς. Προσθέτετε σταδιακά την λιωμένη πατάτα και στο τέλος το νερό.
Ανακατεύετε για 2′-3′ ακόμα.
Ταραμοσαλάτα με ψωμί
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ταραμά, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς κόρα, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, ο χυμός από 3 λεμόνια, 1 κρεμμύδι προαιρετικά
Εκτέλεση: Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβετε πολύ καλά. Ρίχνετε τον ταραμά στο μπλέντερ (εάν έχει ίνες πρέπει να τον ξεπλύνετε σε 10′ σε χλιαρό νερό και μετά να τον στραγγίσετε). Τον χτυπάτε με πολύ λίγο λάδι και προσθέτετε σιγά -σιγά το ψωμί, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τρίβετε το κρεμμύδι σε λεπτό τρίφτη και το στραγγίζετε να φύγουν τα υγρά του.
Το ρίχνετε στο μείγμα με τον ταραμά και ανακατεύετε. Κατόπιν, προσθέτετε το λάδι εναλλάξ με το χυμό του λεμονιού χτυπώντας ή ανακατεύοντας. Σερβίρετε γαρνίροντας με ελιές
Γίνεται και με καρύδια!
Υλικά: 100γρ. ταραμά, 1 1/2 φλιτζάνι μπαγιάτικο ψωμί, μόνο την ψίχα, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
Εκτέλεση: Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβετε πολύ καλά. Ρίχνετε τον ταραμά στο μπλέντερ μαζί με το ψωμί, τη φρυγανιά και τα καρύδια και ανακατεύετε για 5.
Κατόπιν, προσθέτετε το λάδι εναλλάξ με το χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις