![Τι πρέπει να προσέχουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε μελάτα αυγά;](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/03/πο-.jpg)
Τι πρέπει να προσέχουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε μελάτα αυγά;
Αυτό δεν το ξέρατε σίγουρα για τα μελάτα αυγά
Spotlight
-
Πίσω ολοταχώς στην κυβέρνηση και απόσυρση της υποψηφιότητας Φουντεδάκη
-
Αποκάλυψη in: Aνακάλεσε την μήνυση ο υπάλληλος του αεροδρομίου εναντίον του Αυγενάκη και μιλά για υπερβολές των ΜΜΕ
-
Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στο Σοφικό - «Κόλαση» με φλόγες 25 μέτρων
-
Άναψαν τα αίματα σε πανηγύρι - Καρεκλοπόλεμος και ξύλο μετά μουσικής (βίντεο)
Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.
Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά.
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C!
Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις