Τι πρέπει να προσέχουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε μελάτα αυγά;
Αυτό δεν το ξέρατε σίγουρα για τα μελάτα αυγά
Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.
Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά.
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C!
Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!
- Πέρασε από την Καβάλα η ΑΕΛ (3-0) – «Κόλλησαν» στο μηδέν ΑΕΚ Β’ και Παναχαϊκή (0-0)
- Είχαν ρημάξει δεκάδες αυτοκίνητα σε Λαύριο, Γλυφάδα και Νέα Φιλαδέλφεια – Συνελήφθη 40χρονος
- Aν θέλουν να με μισούν, ας το κάνουν! Η κόρη του Τζόνι Ντεπ, Λίλι-Ρόουζ, δεν ενδιαφέρεται για τους haters
- O Καραμανλής δεν έκανε τον Πόντιο Πιλάτο και ο Σαμαράς δεν είναι πια μόνος του…
- Καιρός: Ψυχρή εισβολή με ανέμους και χιόνια – Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας
- Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: Άλλοι έχουν αρχηγό και ψάχνουν για κόμμα – Χρειαζόμαστε έναν στιβαρό πρόεδρο