Τι πρέπει να προσέχουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε μελάτα αυγά;
Αυτό δεν το ξέρατε σίγουρα για τα μελάτα αυγά
Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.
Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά.
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C!
Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!
- Έκκληση του Δήμου Αρταίων για άμεση συμπερίληψη στο κριτήριο εντοπιότητας
- Προκλητική ανάρτηση τουρκικού μέσου μετά το Γαλατά-ΠΑΟΚ: «Το τέλος του δρόμου είναι η θάλασσα» (pic)
- Η ατμοσφαιρική ρύπανση αλλάζει τη δομή του παιδικού εγκεφάλου
- Κλέλια Ανδριολάτου: Στο ρόλο της σερβιτόρας με αποκαλυπτικό μπικίνι στη Μύκονο
- Λάνα Ντελ Ρέι: Παντρεύτηκε τον «κροκοδειλάκια» της καρδιάς της
- Ο Μασκ έχασε την κόντρα με την Βραζιλία για τη «λογοκρισία» στο Χ