Μέρκελ : Επικρίνει τη Δύση, κατανοεί την Τουρκία και ζητά ζώνη ασφαλείας στην Ιντλίμπ
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ μίας ζώνης ασφαλείας στην Ιντλίμπ, δεδομένης της κατάστασης των προσφύγων στη βόρεια Συρία, ενώ επικρίνει την πολιτική της Δύσης για τη Συρία.
- Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
Δεδομένης της κατάστασης των προσφύγων στη βόρεια Συρία, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ μίας ζώνης ασφαλείας στην Ιντλίμπ, επικρίνοντας ταυτόχρονα την πολιτική της Δύσης για τη Συρία.
«Για την προστασία των προσφύγων»
«Αυτό είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση των κατοίκων της περιοχής», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τις οποίες αντλεί από τους συμμετέχοντες στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών (CDU) / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Με τη ζώνη ασφαλείας, η Μέρκελ υιοθέτησε πρόταση που είχε κάνει η υπουργός Αμυνας Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την προστασία και τον εφοδιασμό των σύρων προσφύγων.
Η ηγέτης του CDU δήλωσε κατά τη συνεδρίαση ότι θα ήταν καλό αν η διεθνής κοινότητα δημιουργούσε μια τέτοια ζώνη ασφαλείας. Στη συνεδρίαση της ΚΟ, η Μέρκελ δεν τάχθηκε όμως υπέρ της αμφιλεγόμενης, υπό τουρκική κατοχή, ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπως τονίστηκε.
«Δεν θέλει τετραμερή ο Πούτιν»
Στην κοινοβουλευτική ομάδα των συντηρητικών κομμάτων (CDU / CSU), η Μέρκελ εξήγησε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί τετραμερής διάσκεψη με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ίδια έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης.
Η καγκελάριος επέκρινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την πολιτική της Δύσης για τη Συρία.
Εχει αποδειχθεί ότι μια αλλαγή κυβέρνησης δεν είναι δυνατή έξωθεν, διότι ο πόλεμος οδήγησε μόνο στη ριζοσπαστικοποίηση πολιτών.
«Μεγάλο το βάρος της Τουρκίας»
Η Τουρκία ήταν μία εκ των χωρών οι οποίες επωμίσθηκαν το βάρος του πολέμου στη Συρία.
Ο Ερντογάν δήλωσε αρκετές φορές ότι είναι ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή βοήθεια για τη χώρα του.
Η κατάσταση είναι πλέον πολύπλοκη επειδή η Ρωσία και ο συριακός στρατός δρουν μαζί. Η Τουρκία είχε το καθήκον να αφοπλίσει ισλαμιστές μαχητές. Αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις