Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊος : «Γονατίζουν» οι διεθνείς αγορές - Στο «κόκκινο» και το ΧΑ

Κοροναϊος : «Γονατίζουν» οι διεθνείς αγορές – Στο «κόκκινο» και το ΧΑ

Ο κοροναϊός προβληματίζει ιδιαίτερα τους αναλυτές

Βαριές απώλειες γνωρίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή ακολουθώντας την κατρακύλα των δεικτών σε Ασία και ΗΠΑ, καθώς εδραιώνεται ο φόβος ότι ο οικονομικός αντίκτυπος από την παγκόσμια επιδημία του κοροναϊού θα είναι σοβαρός και θα έχει διάρκεια.

Την ίδια στιγμή, το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται στο «κόκκινο» μετά το χθεσινό sell-off με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προβλέψει που τελικά θα κλείσει ο ο Γενικός Δείκτης στο τέλος της συνεδρίασης.

Οι αναλυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά αποφεύγοντας να κάνουν οποιαδήποτε πρόβλεψη για την χρηματιστηριακή αγορά.

Ο κοροναϊός «χτυπά» το Χρηματιστήριο

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, υποχωρεί προς τα επίπεδα των 690 μονάδων διαμορφώνεται στις 690,46 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,18%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,14%.

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-7,73%), της Alpha Bank (-7,06%), της Μυτιληναίος (-6,50%), της Viohalco (-6,40%) και της Πειραιώς (-6,35%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+2,37%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-5,97%) και των Τραπεζών (-5,26%).

Ανοδικά κινούνται 6 μετοχές, 52 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κυριακούλης +9,27% και Μύλοι Σαραντόπουλος +9,09%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Καρέλιας -9,86% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -9,71%.

Απώλειες στις ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,7%. Ο δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής κατέγραψε βουτιά 2,7%, και βρίσκεται σε περιοχή «bear market» (έντονα πτωτική αγορά) –που ορίζεται ως πτώση 20% από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα– καθώς η επιδημία έπληξε τη ζήτηση για ταξίδια.

Η ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Airbus υποχώρησε 3,4% καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέες παραγγελίες τον Φεβρουάριο, σε μια ακόμα ένδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της επιδημίας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024