Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Α. Καρακούσης: Θα πρέπει να περιμένουμε επικίνδυνη κλιμάκωση στον Έβρο

Α. Καρακούσης: Θα πρέπει να περιμένουμε επικίνδυνη κλιμάκωση στον Έβρο

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή, καθώς δεν του βγαίνουν τα πράγματα όπως τα είχε οργανώσει», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης.

«Ο Ερντογάν ανέμενε και υπολόγιζε ότι θα κέρδιζε πολλά περισσότερα στη Συρία. Περιορίζεται σε αυτή τη ζώνη των 6 χλμ. στη Συρία και άλλων 6 χλμ. στην Τουρκία, όπου θα περιπολεί μαζί με τη Ρωσία. Αυτό περιπλέκει την κατάσταση και ο Ερντογάν βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή, καθώς δεν του βγαίνουν τα πράγματα όπως τα είχε οργανώσει», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης.

«Αναζητεί μια γρήγορη νίκη κάπου αλλού. Αντιμετωπίζεται με αμφισβήτηση και επιφύλαξη στο εσωτερικό της χώρας του», πρόσθεσε.

«Οι πληροφορίες και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι πρέπει να περιμένουμε επικίνδυνη κλιμάκωση στον Έβρο. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι εκεί θα επιχειρηθεί να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, ώστε να συγκεντρωθεί μια μάζα ικανή να επιχειρήσει το σπάσιμο των συνόρων», τόνισε ο κ. Καρακούσης. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, που θα απαιτήσει γερά νεύρα, ψυχραιμία, και ικανότητα υπεράσπισης», πρόσθεσε.

«Αυτό πηγάζει και από την ανημποριά της Ευρώπης. Όλο και περισσότεροι επισημαίνουν ότι η Ευρώπη είναι μια ήπειρος γερασμένη, συντηρητική, μη ικανή να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Δεν παρεμβαίνει στα διεθνή πράγματα, προσπαθεί να κρατήσει τα μεταπολεμικά κεκτημένα, και ο καθένας σχεδόν μόνος του. Αυτό αλλοιώνει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά της Ένωσης, και προδίδει τους εταίρους της. Η Ελλάδα είναι μια τέτοια χώρα. Έχει προσφέρει και έχει υποστεί διάφορα, και αυτή η σχέση δεν της προσφέρει τελικά ούτε κάλυψη στο επίμαχο θέμα της εθνικής ασφάλειας», κατέληξε ο κ. Καρακούσης.

Sports in

Οι πανηγυρισμοί των διεθνών για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (vids, pics)

Η Εθνική Νέων Ανδρών έφτασε μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20 και οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου το πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024