Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα παγκοσμίως - Ραγδαία αύξηση στη Βρετανία

Κοροναϊός : Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα παγκοσμίως – Ραγδαία αύξηση στη Βρετανία

Ξεπέρασαν τις 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα ο κοροναϊός παγκοσμίως όπως αναφέρει το ίδρυμα John Hopkins

Ο κοροναϊός πλήττει ολοένα και περισσότερο τη γηραιά ήπειρο, καθώς δεν είναι λίγες οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων. Όπως αναφέρει το ίδρυμα John Hopkins, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 100.000.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για 100.055 με την πλειονότητα αυτών να προέρχεται από την Κίνα, τη Νότια Κορέα το Ιράν και την Ιταλία, ενώ σύμφωνα με το ίδρυμα Hopkins οι νεκροί έφτασαν τους 3.383.

Ειδικότερα, άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από τον κοροναϊό στη Γαλλία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα στους εννέα, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 154 φθάνοντας τα 577, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Καθησυχάζει η βρετανική κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικά 163 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό, από 115 που ήταν προηγουμένως, δήλωσαν οι ιατρικές αρχές, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα κατέχει την 11η θέση στον κόσμο για επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού.

Από τις 7 το πρωί της Παρασκευής, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι είχαν εξεταστεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό, δήλωσε το υπουργείο υγείας.

Η κυβέρνηση συνεργάζεται με τα σούπερ μάρκετ για να βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι που απομονώνονται λόγω του κοροναϊού θα είναι σε θέση να πάρουν τα τρόφιμα που χρειάζονται, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο BBC, ο Matt Hancock είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποθέματα βασικών προμηθειών, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από αναφορές για σκηνές πανικού σε σούπερ μάρκετ, με ανθρώπους να αγοράζουν τρόφιμα και χαρτί υγείας.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Στην Ολλανδία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σήμερα στα 128, από 82 χθες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, και η χώρα κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον ιό.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε τους πιο πρόσφατους αριθμούς σε ημερήσια επικαιροποίηση των στοιχείων. Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα είναι ένας 86χρονος που πέθανε σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ.

Στην Ελβετία, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό αυξήθηκε στους 210, δήλωσε ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής (του τμήματος) μολυσματικών ασθενειών στην εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον κοροναϊό, όπως δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό παγκοσμίως ξεπέρασε σήμερα τους 100.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Ρόιτερ που βασίζεται σε ανακοινώσεις υπουργείων Υγείας και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – Μπόρατς

LIVE: ΠΑΟΚ – Μπόρατς. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Μπόρατς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024