Το ασταμάτητο ντόμινο της εξάπλωσης του ιού – μόλις χθες ανακοινώθηκαν επιπλέον 14 ασθενείς – έχει ανεβάσει τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 45
Τα σχέδια για το «χειρότερο σενάριο» βγαίνουν από τα συρτάρια της κυβέρνησης καθώς εξαπλώνεται ραγδαία ο Covid-19 (και) στις πληττόμενες περιοχές, με αποτέλεσμα την επέκταση των μέτρων ώστε να μπει όσο το δυνατόν φρένο στη διασπορά του.
Το ασταμάτητο ντόμινο κρουσμάτων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο – μόλις χθες ανακοινώθηκαν επιπλέον 14 ασθενείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 45 – οδήγησε τα μέλη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες στη λήψη δύσκολων αποφάσεων, με στόχο τη δημιουργία ενός τείχους ασφαλείας αφενός για τους κατοίκους εκεί και αφετέρου για την υπόλοιπη χώρα.
Ποια είναι τα νέα μέτρα
-Τι θα γίνει με τα σχολεία και τις εκπαιδευτικές εκδρομές
-Σε κατ’ οίκον περιορισμό: Τι αποκαλύπει το αποτύπωμα του SARS-CoV-2
-Ευρωσύσκεψη για τον COVID-19. Τα μέτρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.