Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νέα επεισόδια στον Έβρο – «Βροχή» δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά

Νέα επεισόδια στον Έβρο – «Βροχή» δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά

Από τις επτά σήμερα το πρωί συνεχίζεται η ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανεών, η οποία είχε σταματήσει στις δύο τα ξημερώματα

Νέος γύρος έντασης βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο, καθώς μέλη των τουρκικών δυνάμεων που έχουν φτάσει κοντά στα σύνορα, προχώρησαν για μία ακόμη φορά σε ρίψη δακρυγόνων προς την ελληνική επικράτεια, σε μία προσπάθεια να διευκολύνουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Από τις επτά σήμερα το πρωί συνεχίζεται η ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανεών, η οποία είχε σταματήσει στις δύο τα ξημερώματα.

Ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών με ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, καθώς και κάποιες ρίψεις χημικών από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανεών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πραγματοποιήθηκαν κοντά στα σύνορα 27 συλλήψεις ενώ απετράπη η είσοδος σε 1.227 πρόσφυγες και μετανάστες.

Απομακρύνονται πρόσφυγες από την Ανδριανούπολη

Πάντως η κατάσταση με τους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν στηθεί στην Ανδριανούπολη αρχίζουν να εκκενώνονται σιγά σιγά από κάποιους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βλέποντας ότι δεν έχουν ελπίδες να περάσουν στο ελληνικό έδαφος επιστρέφουν στις εστίες τους.

Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στον μεγάλο άτυπο καταυλισμό του Παζάρκουλε, απέναντι από τις Καστανιές, ο οποίος πλέον φιλοξενεί πέντε με έξι χιλιάδες άτομα.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Εντείνεται η ανησυχία για περιφερειακή ανάφλεξη - Ισραηλινά πλήγματα στην καρδιά της Βηρυτού και την Υεμένη

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να σφυροκοπούν τον Λίβανο - Αεροπορικές επιδρομές και στην Υεμένη - Εντείνεται η ανησυχία για περιφερειακή ανάφλεξη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024