Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν υποβάλλεται σε εξετάσεις για τον κοροναϊό ο Τραμπ

Δεν υποβάλλεται σε εξετάσεις για τον κοροναϊό ο Τραμπ

Ο Τραμπ φέρεται να ήρθε σε επαφή με τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα ως προληπτικό μέτρο, καθώς και εκείνοι είχαν εκτεθεί σε άτομο που βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για τον κοροναϊό COVID-19, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ.

Ο Τραμπ φέρεται να ήρθε σε επαφή με τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα ως προληπτικό μέτρο, καθώς και εκείνοι είχαν εκτεθεί σε άτομο που βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό.

Στη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο πρόεδρος δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον κοροναϊό COVID-19 επειδή δεν είχε παρατεταμένη στενή επαφή με κανένα γνωστό επιβεβαιωμένο ασθενή με COVID-19, ούτε είχε συμπτώματα. Ο Τραμπ παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και ο γιατρός του θα συνεχίσει να τον παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς».

Τι συνέβη;

Σημειώνεται πως ο βουλευτής Ματ Γκετς ταξίδεψε με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One που μετέφερε τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε ο ίδιος ότι πριν από έντεκα ημέρες συναντήθηκε με ένα πρόσωπο το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στον Covid-19.

Ο δεύτερος Ρεπουμπλικανός πολιτικός που έχει εκτεθεί στον ιό είναι ο Νταγκ Κόλινς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα, βρισκόταν ακριβώς πίσω του σε μια επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα.

Ούτε αυτός παρουσιάζει συμπτώματα, όμως για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σε καραντίνα.

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024