Κοροναϊός-UNESCO: Αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων
Η UNESCO θεωρεί πως είναι απαραίτητα τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται αλλά αρκετοί είναι οι φτωχοί νέοι που δε θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εξ' αποστάσεως μάθηση
- Δημοσκόπηση: Πάνω από τους μισούς Ουκρανούς θέλουν τερματισμό του πολέμου ακόμα και με εδαφικές παραχωρήσεις
- Δημήτρης Σούρας: Τι έλεγε για τους ανθρώπους και τον θάνατο ο γνωστός ψυχίατρος
- Είμαστε συντετριμμένοι: Οι One Direction και η οικογένεια στην κηδεία του Λίαμ Πέιν
- Βίλες «διαμάντια» και ιστορικές επιχειρήσεις στα αζήτητα των πλειστηριασμών
Περισσότερες από 70 χώρες συμμετείχαν σήμερα σε μια τηλεδιάσκεψη της Unesco σχετικά με τα μέσα που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των νέων, καθώς 360 εκατομμύρια εξ αυτών δεν μπορούν να πάνε σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.
Κλείσμο σχολείων και εκπαιδευτικών μονάδων
Λόγω της εξάπλωσης του Covid-19, «τα σχολεία έχουν κλείσει σε 15 χώρες, επηρεάζοντας τη ζωή 363 εκατομμυρίων» μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών, εκ των οποίων 305 εκατομμύρια είναι μαθητές από το νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο και 58 εκατομμύρια φοιτητές και σπουδαστές, υπογραμμίζει η γενική διευθύντρια του οργανισμού του ΟΗΕ για τον πολιτισμό, την επιστήμη και την εκπαίδευση Όντρεϊ Αζουλάι στην ομιλία της με την οποία άνοιξε η τηλεδιάσκεψη.
«Άλλες 14 χώρες έχουν εφαρμόσει το κλείσιμο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανά περιοχή. Εάν αυτές οι χώρες διατάξουν επίσης το κλείσιμο σχολείων σε εθνική κλίμακα, άλλοι 540 εκατομμύρια εκπαιδευόμενοι θα πληγούν», εξήγησε η ίδια στους 72 συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, μεταξύ αυτών 27 υπουργοί και 14 αναπληρωτές υπουργοί.
Την ώρα που για «πρώτη φορά η εκπαιδευτική διαδικασία διαταράσσεται σε παγκόσμια κλίμακα», η Unesco και η γενική διευθύντριά της εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση θα είναι επιζήμια κυρίως για τα φτωχά παιδιά. «Τα μη προνομιούχα και πλέον ευάλωτα παιδιά θα είναι περισσότερο επιρρεπή στο να χάσουν τη μάθησή τους και να μην έχουν επαρκή στήριξη», προειδοποίησε η γενική διευθύντρια της Unesco.
Η Unesco λέει ότι στηρίζει την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων από απόσταση και συστήνει την εφαρμογή εκπαιδευτικών εφαρμογών και πλατφορμών ελεύθερης πρόσβασης που τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να φθάνουν στους εκπαιδευόμενους από απόσταση.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις