Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γιατί το Big Little Lies είναι το απόλυτο must-see

Γιατί το Big Little Lies είναι το απόλυτο must-see

Στο Μοντερέι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται

Ένας φόνος γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουμε τις ηρωίδες του Big Little Lies, της σειράς της HBO που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, αποσπώντας μεταξύ άλλων τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και οκτώ βραβεία Emmy για τον πρώτο κύκλο της. Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος που σταδιακά ξεδιπλώνονται μπροστά μας είναι αρκετές για να μας προσελκύσουν και να μας κρατήσουν σε αγωνία σε όλη τη διάρκεια των (δυστυχώς μόλις) επτά επεισοδίων.

Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για πολλά περισσότερα από μια συνηθισμένη ιστορία μυστηρίου. Εκτός από τον δολοφόνο, κάτω από την επιφάνεια των φαινομενικά τέλειων ζωών των πρωταγωνιστριών, κρύβονται σκοτεινά μυστικά και ψέματα – αλλά και η δύναμη της γυναικείας φιλίας και αλληλεγγύης. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει ακόμη τον πρώτο κύκλο του Big Little Lies, ήρθε η ώρα να το κάνετε μέσα από το Vodafone TV. Αλλά ακόμα και αν το έχετε δει, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να… κάνετε μια επανάληψη.

Γιατί πρέπει να (ξανα)δείτε το Big Little Lies

Στηρίζεται σε ένα καταπληκτικό best seller

Πρόκειται για το ομώνυμο μυθιστόρημα της Liane Moriarty, που χρησιμοποιώντας από έναν φαινομενικά ανάλαφρο τόνο κατάφερε να θίξει τα πιο σκληρά ζητήματα της γυναικείας καθημερινότητας – και μαζί με αυτά, να πλέξει και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία φόνου. Η σειρά καταφέρνει να μείνει πιστή στην πλοκή του, αλλά και να της δώσει επιπλέον βάθος χάρη στις συνταρακτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστριών της.

Έχει εντυπωσιακό cast

Τα τελευταία χρόνια οι σειρές μας έχουν «κακομάθει», στρατολογώντας κορυφαίους ηθοποιούς που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τηλεόραση. Ακόμη και έτσι, το cast του Big Little Lies είναι ασυνήθιστα καλό: H Reese Witherspoon, η Laura Dern, η Shailene Woodley, η Zoe Kravitz, ο Adam Scott και ο Alexander Skarsgard καταφέρνουν να αποδώσουν άψογα τους πολυδιάστατους χαρακτήρες που υποδύονται. Κατά τη γνώμη μας, όμως, την παράσταση κλέβει η Nicole Kidman, η οποία σύντομα θα επιστρέψει στην HBO με τη σειρά The Undoing, που θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV λίγες ώρες μετά την προβολή της στην Αμερική, τον ερχόμενο Μάιο.

Είναι γυναικεία υπόθεση

Αν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα για το Big Little Lies, είναι πως οι γυναίκες πρωταγωνιστούν. Είτε πρόκειται για εργαζόμενες μητέρες, είτε για συζύγους που ασχολούνται με τα οικιακά, είναι η δική τους καθημερινότητα που έρχεται στο προσκήνιο. Σκληρά αλλά δυστυχώς εξαιρετικά συνηθισμένα ζητήματα, όπως αυτό της ενδοοικογενειακής κακοποίησης και της σεξουαλικής βίας θίγονται με τον πιο ευθύ και αποκαλυπτικό τρόπο, χωρίς ποτέ να απλοποιούνται για να γίνουν πιο εύπεπτα. Αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν που ώθησαν την Reese Witherspoon και την Nicole Kidman όχι μόνο να πρωταγωνιστήσουν στη σειρά, αλλά και να αναλάβουν την παραγωγή της.

Έχει οσκαρικό σκηνοθέτη

Ο Jean-Marc Valee δεν είναι ένας τυχαίος σκηνοθέτης, αφού εκτός από όλα τα υπόλοιπα βραβεία του έχει στο ενεργητικό του και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Μέσα από τη δική του ματιά βλέπουμε τις σκοτεινές πτυχές της καθημερινότητας των πρωταγωνιστριών – αλλά και τα πανέμορφα σπίτια και τα εξαιρετικά τοπία της Καλιφόρνια.

Τώρα μπορούμε να (ξανα)δούμε το Big Little Lies για να συγκινηθούμε με τις ιστορίες των ηρωίδων του, να παρατηρήσουμε καλύτερα τα hints για τη λύση του μυστηρίου και να θαυμάσουμε τα απίστευτα σπίτια του μέσα από το Vodafone TV. Και φυσικά να ανακαλύψουμε ακόμα περισσότερα, αφού πλέον όλες οι διάσημες και νέες σειρές της HBO είναι αποκλειστικά στο Vodafone TV, το «Σπίτι της HBO», για να τις απολαύσεις όποια στιγμή θες, όπου κι αν είσαι!

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Sports in

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Με δύο πέναλτι και… χίλια ζόρια ο «δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 3-2 επί του Πανσερραϊκού, σκοράροντας δύο φορές με πέναλτι - Πρωταγωνιστές για τον «δικέφαλο» ο Σβαμπ με δύο γκολ (35′, 60′) και ο Οζντόεφ (45+3′)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024