Στην Βουλή η δικογραφία για την σφοδρή διαμάχη Καμμένου-Κοτζιά για τις βίζες
Νέος γύρος αναμένεται στην αντιπαράθεση των δυο πρώην κυβερνητικών εταίρων του Αλ. Τσίπρα
- Συνεχίζεται ο «πόλεμος» καταγγελιών στον ΣΥΡΙΖΑ για νοθεία - Τη σκυτάλη παίρνει η Επιτροπή Νομιμοποίησης
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
- Έλα Έμχοφ και Ιβάνκα Τραμπ: Οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου προεκλογικού νομίσματος
Διαβιβάστηκε στην Βουλή η δικογραφία για την σφοδρή διαμάχη που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβριο του 2018 ανάμεσα στους τότε υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με αφορμή τις καταγγελίες του πρώτου για διαγωνισμό του υπουργείου Εξωτερικών του 2015, σχετικά με την ανάδειξη παρόχων υπηρεσιών υποστήριξης προξενικών αρχών και προξενικών γραφείων χορήγησης visa.
Οι καταγγελίες αυτές με τις οποίες ο τότε εταίρος του Αλέξη Τσίπρα «στοχοποιούσε» τον υπουργό Εξωτερικών εμπλέκοντας μάλιστα και εταιρεία συμφερόντων του Τζόρτζ Σόρος, είχαν γίνει με φόντο την Συμφωνία των Πρεσπών και είχαν προκαλέσει κυβερνητική κρίση η οποία κορυφώθηκε με την παραίτηση του κ. Κοτζιά.
Η αντιπαράθεση είχε μεταφερθεί και στην Βουλή όταν συζητήθηκε σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ τον Απρίλιο του 2019 όπου ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι «με συμπαιγνία υπηρεσιακών παραγόντων και κάτω από την καθοδήγηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά οργανώθηκε η προκήρυξη, ο διαγωνισμός και η κατακύρωση» του εν λόγω έργου.
Ο κ. Κοτζιάς είχε καταγγείλει τον κ. Καμμένο ως «εθνικό συκοφάντη» ενώ προσέφυγε εναντίον του στην Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον για συκοφαντίες, εξυβρίσεις και απειλές εις βάρος του και εμφανίζοντάς τον ως ηθικό αυτουργό των απειλών και επιθέσεων που δεχόταν ως εμπνευστής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι καταγγελίες του κ. Καμμένου είχαν προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση και προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην οποία κατέθεσε ο πρώην υπουργός τον Σεπτέμβριο του 2019.
Μάλιστα είχε δηλώσει τότε ερωτηθείς σχετικά ότι «οι υποθέσεις που πάνε στη Βουλή οδηγούνται εκεί για να υπάρξει συγκάλυψη των αδικημάτων».
«Ας ξεκινήσει η έρευνα για τα υπηρεσιακά στελέχη και αν προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, τότε, ας πάει στη Βουλή», είχε πει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις