Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα, δεύτερη γενιά του Mokka Χ εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης με φόντο τον αρκτικό κύκλο, προετοιμάζοντας μια σειρά ριζικών αλλαγών οι οποίες φιλοδοξούν να επαναπροσδιορίσουν την προσωπικότητά του.

Κατά πρώτον, αν και το επιμελές καμουφλάζ δεν αφήνει σε κοινή θέα πολλές από τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο Mokka X θα υιοθετήσει ένα πιο σπορ προφίλ, αυξάνοντας έτσι την απόσταση που το χωρίζει από το πιο «ήπιο» και πρακτικότερο Crossland X.

Έτσι, οι σχεδιαστές της Opel έχουν, όπως αφήνει να διαφανεί μια ματιά στις επιφάνειές του, δώσει περισσότερο όγκο στους θόλους, έχουν χαράξει πιο κοντούς τους πίσω προβόλους και έχουν επιλέξει μια πιο δυναμική «χροιά» στην γραμμή οροφής.

Για την ακρίβεια, αν και προς το παρόν, αυτό δεν είναι ορατό, το Mokka X αναμένεται να εισάγει ένα νέο σχεδιαστικό κώδικά για τα SUV της γερμανικής φίρμας στον οποίο, στη συνέχεια, θα υπακούσουν  και τα υπόλοιπα μέλη της περιπετειώδους γκάμας της Opel.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει και για το εσωτερικό το οποίο θα μιμηθεί τις προδιαγραφές του νέου Corsa σε μια βελτιωμένη και ακόμα πιο τεχνολογικά ενσυνείδητη εκδοχή του.

Κοινή με το Corsa αναμένεται να είναι και η νέα μεταβλητή αρχιτεκτονική όπου θα βασίζεται το Mokka X η οποία προέρχεται από το οπλοστάσιο του ομίλου PSA. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Mokka X θα αποκτήσει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση χωρίς βέβαια να απεμπολήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης οι οποίοι προδιαγράφονται σημαντικά βελτιωμένοι και αποδοτικότεροι.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τη νέα ηλεκτροκίνητη έκδοση το Mokka X αναμένεται να προσφέρει αυτονομία 300 χλμ. αλλά και τη δυνατότητα επαναφόρτισης των μπαταριών του σε ποσοστό 80% σε περίπου μισή ώρα.