Πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπ. Υγείας ακολουθεί ο Δήμος Πειραιά, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Έτσι λοιπόν, μετά την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και ειδικού συνεργάτη του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσίοδρα για κλείσιμο όλων των δικαστηρίων, θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης, παιδοτόπων, χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και γυμναστηρίων σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμος Πειραιά προχώρησε στην υλοποίηση των εν λόγω οδηγιών.

Συγκεκριμένα, μετά και τη νέα ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, αλλά και την από 12/3/2020 ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Δήμος Πειραιά αναστέλλει για τις επόμενες 15 ημέρες τη λειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων και χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, για τις επόμενες 15 ημέρες, θα παραμείνουν κλειστά το  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΣΙΝΕΑΚ», ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Κ. Κωσταράκος» κ.α.

Ως εκ τούτου και μετά από συνεννόηση με το Εθνικό Θέατρο αναβάλλονται οι παραστάσεις του Μακμπέθ του Σαίξπηρ, αρχής γενομένης  από σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020.