Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά το χθεσινό ιστορικό «ξεπούλημα».

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώθηκε στις 545,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,34% ενώ λίγο πριν τις 13:00 ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε άνοδο κοντά στο 4%.

«Αιμορραγία» στη συνεδρίαση της Πέμπτης

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Χρηματιστήριο έζησε το απόλυτο sell off , με τις αποφάσεις της ΕΚΤ να επιδεινώνουν το κλίμα στην εγχώρια και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών με πτώση 10,61% βυθίστηκε σε χαμηλό 44 μηνών, με 4,6 δισ. ευρώ από τη συνολική κεφαλαιοποίηση του ΧΑ να γίνονται «καπνός». Ίλιγγο δε προκαλεί το ύψος των κεφαλαίων που έχουν χαθεί από την αρχή του έτους ανερχόμενα σε 27,7 δισ. ευρώ.

Τραγωδία και για τον τραπεζικό δείκτη που έγραψε ζημιές 16,24%.

Μαύρη ημέρα ξημέρωσε και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που «βυθίζονται» με τον δείκτη αναφοράς Stoxx Europe 600 να καταγράφει «βουτιά» 10% και τη Wall Street, αλλά και τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World να έχουν περάσει σε «bear market».

Η κήρυξη πανδημίας από τον παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας αυξάνει τους φόβους των αγορών για τις οικονομικές επιπτώσεις, ενώ το κλίμα επιβαρύνει και η απόφαση Τραμπ να διακόψει την αεροπορική σύνδεση των ΗΠΑ με την Ευρώπη. Επίσης, η επιλογή της ΕΚΤ να μην προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων όπως έχουν κάνει η FED και η Τράπεζα της Αγγλίας επιβάρυνε το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες ανέμεναν δραστικότερες παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.