![Καλαμποκόσουπα με κάρι και τζίντζερ](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/03/ΠΕΜΠΤΗ-ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΣΟΥΠΑ-768x512.jpg)
Καλαμποκόσουπα με κάρι και τζίντζερ
Τα μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα
Spotlight
-
Σοκ με 24χρονη influencer που πέθανε από το πολύ φαγητό – Επί 10 ώρες έτρωγε σε ζωντανή μετάδοση
-
Νέο ντελίριο Μπαχτσελί: «Επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στα νησιά που είναι δικά μας»
-
Μουζάλας κατά Κασσελάκη: Επιχειρεί αποσυριζοποίηση, μια στρατηγική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ
-
Jerry Jones: Ο ιδιοκτήτης των Dallas Cowboys με γιοτ 210 εκ. ευρώ στη Μύκονο
Προετοιμασία 5’ Μαγείρεμα 35’
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
450 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 κονσέρβα καλαμπόκι
100 ml κρασί λευκό
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρι
1 λίτρο σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο
1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
50 ml χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και τα καλαμπόκια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά (περίπου 30 λεπτά). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τη χτυπάμε σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Την περνάμε από σήτα.
Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις