Καλαμποκόσουπα με κάρι και τζίντζερ
Τα μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα
Προετοιμασία 5’ Μαγείρεμα 35’
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
450 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 κονσέρβα καλαμπόκι
100 ml κρασί λευκό
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρι
1 λίτρο σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο
1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
50 ml χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και τα καλαμπόκια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά (περίπου 30 λεπτά). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τη χτυπάμε σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Την περνάμε από σήτα.
Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
- Νιγηρία: Υπερδιπλασιάζει τον κατώτατο μισθό ενώ γίνονται εκκλήσεις να κατεβεί ο κόσμος στους δρόμους
- Ουκρανία: Το κοινοβούλιο παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο
- Ισραήλ: Απορρίπτει τη συμφωνία παλαιστινιακών κινημάτων ενώ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα
- Τραμπ: Η Χάρις είναι πολύ πιο ριζοσπαστική από τον Μπάιντεν – Θα είναι «πιο εύκολο» να τη νικήσω
- Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν πορθμείο σε λιμάνι στο Στενό του Κερτς – Ενας νεκρός και 4 τραυματίες
- California Forever: Αναβάλλουν τα σχέδια για την ουτοπική πόλη οι δισεκατομμυριούχων