Online η φετινή Art Basel λόγω κοροναϊού
Μετά από μουσεία τα οποία ετοιμάζονται να προσφέρουν διαδικτυακές περιηγήσεις στις συλλογές τους, σειρά έχουν οι μεγάλες εκθέσεις όπως η Art Basel
Ο εικονικός κόσμος εισέρχεται πλέον όλο και περισσότερο στη ζωή μας, με την έξαρση του κοροναϊού.
Μετά από μουσεία τα οποία ετοιμάζονται να προσφέρουν διαδικτυακές περιηγήσεις στις συλλογές τους, σειρά έχουν οι μεγάλες εκθέσεις.
Μετά την αναβολή της Art Basel Hong Kong που ήταν προγραμματισμένη για αυτόν τον μήνα, η μεγάλη έκθεση έργων τέχνης ανακοίνωσε ότι οι έμποροι έργων τέχνης θα εκθέσουν σε διαδικτυακά εκθετήρια από 18 έως 20 Μαρτίου.
Οι 231 έμποροι έργων τέχνης που θα συμμετάσχουν -πάνω από το 90% των όσων θα συμμετείχαν στην έκθεση στο Χονγκ Κονγκ- θα προσφέρουν συλλογικά πάνω από 2.000 έργα τέχνης. Η συνολική αξία τους αποτιμάται σε περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια.
Κατά συνέπεια η φετινή Art Basel θα προσφέρει την ακριβότερη συλλογή έργων τέχνης που έχει ποτέ προσφερθεί από ένα και μόνο διαδικτυακό portal.
Όπως ακριβώς και στην έκθεση στον πραγματικό, τρισδιάστατο κόσμο, η «είσοδος» στα διαδικτυακά εκθετήρια θα γίνεται με κριτήρια κύρους.
Οι VIP πελάτες θα έχουν πρώτοι τη δυνατότητα να δουν τι προσφέρεται (18 με 20 Μαρτίου).
Το ευρύ κοινό θα διαβεί τις εικονικές «πύλες» του εκθεσιακού χώρου από τις 20 ως τις 25 Μαρτίου. Για λόγους διαφάνειας, η πλατφόρμα δεν θα προσφέρει δυνατότητα «click to buy».
Οι ερωτήσεις θα γίνονται μέσω διαδικτυακής φόρμας προς τους εκπροσώπους των γκαλερί, οι οποίοι με τη σειρά τους θα απαντήσουν ή θα ολοκληρώσουν την αγορά με μέσα εκτός της πλατφόρμας της Art Basel (τηλέφωνο, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κωδικοποιημένη εφαρμογή chat). Εγγυάται η απάντηση εντός 24 ωρών.
Οι εκθέτες που θα συμμετάσχουν ποικίλουν από εμπόρους έργων τέχνης οι οποίοι διαθέτουν μία μόνο γκαλερί σε συγκεκριμένο μέρος και εκπροσωπούν αναδυόμενους καλλιτέχνες – παραδείγματος χάρη, την Jessica Silverman Gallery, με ένα μόνον εκθετήριο για έργα του κεραμίστα Woody de Othello – μέχρι μεγάλα ονόματα, όπως την David Zwirner, που θα προσφέρει σειρά επιλεγμένων πινάκων στους οποίους εξερευνάται η ιστορία και τα όρια της παραστατικής ζωγραφικής.
Θα συμμετάσχουν ακόμη και γκαλερί της κατηγορίας «βαρέων βαρών» που έχουν ήδη δικά τους διαδικτυακά εκθετήρια, όπως η γκαλερί Gagosian η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με το e-commerce.
Στα σίγουρα, η εμπειρία δεν θα υποκαταστήσει την έκθεση με φυσική παρουσία, αλλά είναι σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση μια καινούργιας πραγματικότητας – κανονικότητας.
«Αν και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία του να βλέπεις τέχνη εκ του φυσικού, ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα προσφέρει κάποια στήριξη και προσβασιμότητα σε όλες τις γκαλερί και τους καλλιτέχνες τους που επηρεάστηκαν δυσμενώς από την ακύρωση του show μας του Μαρτίου» είπε η Adeline Ooi, διευθύντρια της Art Basel για τον τομέα Ασία.
- Χαρίτσης: Έξι χρόνια μετά το τέλος των μνημονίων η κυβέρνηση επιμένει σε εφαρμογή μνημονιακών μέτρων
- Βλαντίμιρ Πούτιν: Υπόσχεται ακόμη περισσότερες «καταστροφές» στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν
- Στη Βαρβάκειο ο Κασσελάκης – Τι συζήτησε με εμπόρους και καταναλωτές
- Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Το μεγαλύτερο του κόσμου έχει ύψος 750 μέτρα και αποτελείται μόνο από λαμπάκια
- Τρία «Σ» για το 2025
- Ηνωμένα Έθνη: Πόσες χώρες έχουν εκλέξει γυναίκα ηγέτιδα μέχρι το 2024;