Κοροναϊός : Ειδικοί ισχυρίζονται ότι υπάρχοντα φάρμακα μπορούν να τον «θεραπεύσουν»
Ειδικοί ωστόσο ισχυρίζονται πως υπάρχοντα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του HIV και της ελονοσίας, είναι αρκετά ισχυρά για να καταπολεμήσουν και τον κοροναϊό covid-19.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Μάχη για να βρεθεί το εμβόλιο αλλά και φάρμακα για την καταπολέμηση του κοροναϊού δίνουν καθημερινώς επιστήμονες.
Ειδικοί ωστόσο ισχυρίζονται πως υπάρχοντα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του HIV και της ελονοσίας, είναι αρκετά ισχυρά για να καταπολεμήσουν και τον κοροναϊό covid-19.
Όπως ισχυρίζονται επιστήμονες, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Express», η χλωροκίνη, ένα φάρμακο που καταπολεμά την ελονοσία και ο συνδυασμός που καταστέλλει τον HIV- λοπιναβίρη / ριτοναβίρη- έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε πρώιμο στάδιο δοκιμών σε ανθρώπους.
Για τους Αυστραλούς, οι αντιρετροικοί παράγοντες, όπως η λοπιναβίρη και η ριτοναβίρη όπως και το φάρμακο χλωροκίνη κατά της ελονοσίας έχουν δείξει ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα, αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.
Οι Αυστραλοί ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματά τους ήταν τόσο ενθαρρυντικά φθάνοντας στο σημείο να υποστηρίξουν ότι τα φάρμακα «εξαφάνισαν» τον ιό από τον οργανισμό των ασθενών.
Ξεκίνησαν τα πειράματα
Μια κλινική δοκιμή Φάσης 1 που αξιολογεί ένα ερευνητικό εμβόλιο που έχει σχεδιαστεί για την προστασία από τη νόσο του κοροναϊού 2019 (COVID-19) έχει ξεκινήσει στο Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Kaiser Permanente Washington (KPWHRI) στο Σιάτλ.
«Αυτή η μελέτη Φάσης 1, που ξεκίνησε με ταχύτητα ρεκόρ, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου». Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, ένας οργανισμός στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, εργάζονται γρήγορα με τη βιοτεχνολογική εταιρεία Moderna για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο χρησιμοποιώντας τη γενετική αλληλουχία του νέου κοροναϊού.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, χρηματοδοτεί τη δίκη. Το KPWHRI αποτελεί μέρος της Κοινοπραξίας Κλινικών Ερευνών του NIAID για τις Μολυσματικές Νόσους.
Στην ανοιχτή δοκιμή θα εγγραφούν 45 υγιείς ενήλικες εθελοντές ηλικίας 18 έως 55 ετών για περίπου 6 εβδομάδες. Ο πρώτος συμμετέχοντας έλαβε σήμερα το εμβόλιο εξέτασης. Η μελέτη αξιολογεί τις διαφορετικές δόσεις του πειραματικού εμβολίου για την ασφάλεια και την ικανότητά του να προκαλεί ανοσοαπόκριση στους συμμετέχοντες.
Αυτό είναι το πρώτο από τα πολλαπλά στάδια της διαδικασίας κλινικής δοκιμής για την αξιολόγηση της επιτυχίας του εμβολίου. Το εμβόλιο ονομάζεται mRNA-1273 και αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες της NIAID και τους συνεργάτες τους στη βιοτεχνολογική εταιρεία Moderna, Inc., με έδρα το Cambridge της Μασαχουσέτης.
Ο συνασπισμός για τις καινοτομίες ετοιμότητας επιδημίας (CEPI) υποστήριξε την κατασκευή του υποψήφιου εμβολίου για την κλινική δοκιμή Φάσης 1. «Η εύρεση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για την πρόληψη της μόλυνσης από το SARS-CoV-2 είναι μια επείγουσα προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο διευθυντής του NIAID Anthony S. Fauci, MD
Η δοκιμασία πρώιμου σταδίου ή φάσης 1 θα εξετάσει το εμβόλιο σε 45 άνδρες και μη έγκυες γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών, σύμφωνα με τις δοκιμαστικές λεπτομέρειες σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστόπο της NIH.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις