Οι Βρετανοί και οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αισθάνονται τον αντίκτυπο των πρωτοφανών μέτρων ενάντια στον κοροναϊό, καθώς ο καγκελάριος προετοιμάζεται να αποκαλύψει σχέδια για να βοηθήσει την οικονομία.

Κυβερνητικές αλλαγές

Η πωλήτρια Laura Ashley υπέβαλε αίτηση για τη διοίκηση, καθώς οι χώροι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν τις πόρτες τους και τα αεροδρόμια προειδοποίησαν ότι θα μπορούσαν να κλείσουν «εντός εβδομάδων».

Αυτό έρχεται αφού η κυβέρνηση έδωσε νέες συμβουλές ότι δεν πρέπει να γίνονται περιττά ταξίδια και περιττές επαφές. Και ο παρατηρητής του OBR δήλωσε στους βουλευτές ότι ορισμένες επιχειρήσεις θα «αποτύχουν» αναπόφευκτα.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού, Robert Chote, δήλωσε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο με μια πολεμική κατάσταση για τα δημόσια οικονομικά της και μια προσωρινή αιχμή δανεισμού θα ήταν λογική.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όπου είναι δυνατόν και να μένουν μακριά από παμπ και εστιατόρια. Στα άτομα που βρίσκονται σε ομάδες κινδύνου θα τους ζητηθεί μέσα σε λίγες ημέρες να μείνουν στο σπίτι για 12 εβδομάδες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει με τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει φτάσει τους 56. Περισσότεροι από 1.950 άνθρωποι έχουν βγει θετικοί στον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 35.000 και 50.000.

Η αλλαγή της στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται καθώς η Ευρώπη σχεδιάζει να απαγορεύσει όλα τα μη ουσιαστικά ταξίδια σε ολόκληρη τη ζώνη ελεύθερων ταξιδιών Σένγκεν, καθώς περισσότερες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους.

Πηγή: reuters.com