Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Παύση λειτουργίας και για τα εργοστάσια του ομίλου BMW

Παύση λειτουργίας και για τα εργοστάσια του ομίλου BMW

O βαυαρικός όμιλος προστίθεται στην μακρά λίστα κατασκευαστών που ανέστειλαν τη λειτουργία εργοστασίων τους.

Ο όμιλος BMW ανακοίνωσε τη διακοπή της δραστηριότητας παραγωγής στα εργοστάσια του σε Ευρώπη, Nότιο Αφρική αλλά και ΗΠΑ (Rosslyn), εν όψει της διαφαινόμενης κάθετης πτώσης στη ζήτηση αλλά και σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κωρονοϊού.

Η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της BMW ανά τον κόσμο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το τέλος της εβδομάδας.

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν για την προστασία και την υγεία των εργαζομένων μας αλλά και τη διατήρηση της ισορροπίας σε ό,τι αφορά την ευρωστία του ομίλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ομίλου, Oliver Zipse.

Οι επιπτώσεις του κωρονοϊού ανέστειλαν επίσης και τα σχέδια του βαυαρικού ομίλου για μια ακόμα μία χρονιά ρεκόρ σε επίπεδο πωλήσεων, καθώς ο όμιλος BMW ανακοίνωσε ότι αναμένει οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων να είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με το 2019 ενώ η κερδοφορία εκτιμάται ότι θα είναι η χαμηλότερη των –πολλών- τελευταίων ετών.

Η απόφαση της BMW επηρεάζει φυσικά και τις Rolls-Royce και MINI οι οποίες όπως ανακοινώθηκε θα διακόψουν τη λειτουργία των εργοστασίων τους που βρίσκονται σε βρετανικό έδαφος.

Αναλυτικότερα η Rolls-Royce πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία της βιομηχανικής της μονάδας στο Goodwood από την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου για δύο εβδομάδες, ενώ είχε ήδη προγραμματιστεί παύση δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια του Πάσχα για εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων η οποία και εξακολουθεί να ισχύει.

Σε ό,τι αφορά την ΜΙΝΙ, θα διακόψει τη λειτουργία των τριών εργοστασίων της σε βρετανικό έδαφος επίσης από την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου και έως τις 17 Απριλίου.

Sports in

Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στο Παρίσι (pics)

Mαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα πάρουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις στο Παρίσι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024