Εκτοξεύτηκε η κατασκευή… μπιντέ στις ΗΠΑ λόγω χαρτιού υγείας
Ο πανικός που προκλήθηκε από την έλλειψη χαρτιού υγείας εξαιτίας των μαζικών αγορών εν μέσω πανδημίας, οδηγεί τους αμερικανούς να επανεκτιμήσουν την στάση τους απέναντι στον μπιντέ
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- Τυχερά μου Χριστούγεννα: Για αυτά τα τρία ζώδια οι γιορτές θα είναι μέλι
Παρότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ιδίως της Νότιας, όπως και σε χώρες της Νότιας Αμερικής και της Ασίας, θεωρούμε τον μπιντέ απαραίτητο στοιχείο του μπάνιου, στις ΗΠΑ πάντα θεωρείτο κάτι το εξωτικό.
Διάφορες θεωρίες υπάρχουν γιατί οι Aμερικανοί, δεν υιοθέτησαν τον μπιντέ. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι επειδή ο μπιντές ήταν γαλλική εφεύρεση του 18ου αιώνα, οι Άγγλοι αρνήθηκαν να την υιοθετήσουν, θεωρώντας μάλιστα ότι αποτελεί και έκφραση της γαλλικής ελευθεριότητας. Για κάποιο λόγο την αντίληψη αυτή υιοθέτησαν και οι Aμερικανοί. Μάλιστα αναφέρεται ότι όταν ξενοδοχείο στο Μανχάταν προσπάθησε να εγκαταστήσει μπιντέ στα δωμάτιά του στα τέλη του 19ου αιώνα, υπήρξαν διαμαρτυρίες και αναγκάστηκε να τους αφαιρέσει.
Τα πράγματα δεν έκανε καλύτερα το γεγονός ότι οι αμερικανοί στρατιώτες που βρέθηκαν στην Ευρώπη στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συνέδεσαν τους μπιντέδες με τα πορνεία, εφόσον εκεί συχνά τους συναντούσαν για πρώτη φορά.
Τα πλεονεκτήματα
Είναι αλήθεια ότι κατά καιρούς τόσο κατασκευαστές όσο και επιστήμονες θα επιμείνουν για τα πλεονεκτήματα του μπιντέ τόσο ως προς την καλύτερη υγιεινή, όσο και ως προς την προστασία του περιβάλλοντος εάν αναλογιστούμε ότι στις ΗΠΑ η μέση κατά κεφαλή κατανάλωση χαρτιού υγείας είναι 141 ρολά το χρόνο, ή 12,7 κιλά, κάτι που μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια ρολά το χρόνο. Μάλιστα, στις ΗΠΑ θα υπάρξουν και καινοτομίες ως προς θέμα, κυρίως με τη μορφή συστημάτων εκτόξευσης νερού που προσαρμόζονται στη λεκάνη και έτσι απαντούν και στο πρόβλημα του χώρου. Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι εφευρέσεις κατάφεραν να έχουν πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις σε άλλες χώρες (όπως στην Ιαπωνία), παρά στις ίδιες τις ΗΠΑ.
Τώρα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Ο πανικός για την ενδεχόμενη έλλειψη χαρτιού υγείας εν μέσω μέτρων για την πανδημία, οδηγεί τους αμερικανούς να επανεξετάσουν τη στάση τους. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τέτοιες εγκαταστάσεις (κυρίως αυτές που προσαρμόζονται στη λεκάνη) αναφέρουν αύξηση των παραγγελιών ακόμη και 300% τις τελευταίες μέρες.
Μένει να δούμε εάν η τάση θα είναι μόνιμη και εάν επιτέλους ο μπιντές θα κατακτήσει και την Αμερική.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις