«Λουκέτο» και στον οίκο Hermes λόγω κοροναϊού
Κορυφαίοι οίκοι μόδας θα ξεκινήσουν την παραγωγή αντισηπτικών τζελ που θα διανεμηθούν δωρεάν στα νοσοκομεία και στο προσωπικό υγείας
Ο γαλλικός οίκος Hermes, θα κλείσει όλες σχεδόν τις μονάδες παραγωγής στη Γαλλία έως τις 30 Μαρτίου, κι ενώ η χώρα έχει τεθεί σε καραντίνα για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το κλείσιμο των μονάδων του Hermes αφορά την πλειονότητα των 42 εργοστασίων του οίκου στη Γαλλία εκτός εκείνου που παράγει τα αρώματα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αντισηπτικών τζελ για τα χέρια, αναφέρει το AFP, επικαλούμενο ένα εσωτερικό σημείωμα που εστάλη στους εργαζόμενους.
Ο γαλλικός οίκος δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά.
Η Γαλλία ενέτεινε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, διατάσσοντας το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, των μπαρ και των εστιατορίων.
Από την πλευρά του, ο οίκος LVMH, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αρκετά εργοστάσια παρασκευής αρωμάτων στη Γαλλία, που φτιάχνουν συνήθως αρώματα και καλλυντικά για τους οίκος Christian Dior, Guerlain και Givenchy, θα ξεκινήσουν την παραγωγή αντισηπτικών τζελ που θα διανεμηθούν δωρεάν στα νοσοκομεία και στο προσωπικό υγείας.
Ο Hermes επισήμανε ότι λαμβάνει τα μέτρα αυτά για να προστατεύσει το προσωπικό του, σύμφωνα με το εσωτερικό σημείωμα.
Μεταξύ των 42 μονάδων παραγωγής στη Γαλλία, βρίσκονται και τα εργαστήρια που κατασκευάζουν τις δερμάτινες τσάντες, οι οποίες κατόπιν εξάγονται.
- Φαραντούρης: «Η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι άπιαστο όνειρο»
- Γκλέτσος: Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει ενωμένος και μεγαλύτερος
- Νέα Αριστερά: Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης γραμματέας της ΚΕ του κόμματος
- Λίαμ Πέιν: Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η σύντροφός του μετά τις νέες αποκαλύψεις για τον θάνατό του
- Η παρουσίαση του Ιτούδη από τη Χάποελ: «Η ομάδα ταιριάζει στις προσδοκίες μου» (vids)
- Μισθοί: Η πορεία τους και οι προοπτικές για το 2025 – Τροχοπέδη η χαμηλή παραγωγικότητα