Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Αναστολή δόσεων δανείων για 3 μήνες για όσους πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ

Κοροναϊός: Αναστολή δόσεων δανείων για 3 μήνες για όσους πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ

Ανακοίνωση για τους δανειολήπτες που πλήττονται από τον κοροναϊό εξέδωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Αναστολή καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες σε όσους δανειολήπτες δικαιούνται την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ αποφάσισε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στο πλαίσιο λήψης μέτρων – μετά και τις σχετικές παραινέσεις του υπουργείου Οικονομικών- για τη διευκόλυνση δανειοληπτών, που τεκμηριωμένα πλήττονται λόγω της διάδοσης του κοροναϊού και των μέτρων αντιμετώπισής του.

Σε ειδικά μέτρα, προσαρμόζοντας τη δραστηριότητά τους στα νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, προχωρούν και οι εταιρείες μέλη της Ένωσης Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, για τους δανειολήπτες που τεκμηριωμένα δοκιμάζονται από την αιφνίδια μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα, προτείνουν εξατομικευμένες λύσεις, βασισμένες στο οικονομικό προφίλ του δανειολήπτη, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις, προσφέροντας τη δυνατότητα μείωσης ή αναστολής καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες.

Για τις εξελίξεις αυτές προϊδέασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες ώστε να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα διευκολύνουν και τα φυσικά πρόσωπα.

Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι πως η όποια παρέμβαση δεν θα είναι οριζόντια. «Οριζόντια ρύθμιση για όλη την κοινωνία, θα σήμαινε επιστροφή στην κουλτούρα μη πληρωμών και οριζόντιας αθέτησης υποχρεώσεων», είπε σχετικά.

Την εξαίρεση από τις ρυθμίσεις όσων δεν πλήττονται από την κρίση τονίζει και η Ένωση Τραπεζών υπογραμμίζοντας ότι «ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων), που δεν πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Τραπεζών

«Οι ελληνικές τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εξακολουθούν να συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές και λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και το μετριασμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα.

Ως εκ τούτου σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σύσκεψης με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

Περαιτέρω, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες στις σήμερα κρατούσες ακραίες και ευαίσθητες συνθήκες.

Υπογραμμίζουν ωστόσο ότι ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων), που δεν πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Sports in

Μαθαίνει αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League ο ΠΑΟΚ

Ο νικητής του ζευγαριού Εγνάτια-Μπάνια Λούκα θα είναι και ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024