Κοροναϊός : Η λεπτή γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου στην Ιταλία
Την πιο σκληρή μάχη της ζωής τους δίνουν άπαντες στην Ιταλία, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες δέχεται τα πιο σκληρά χτυπήματα από τον κοροναϊό
Την πιο σκληρή μάχη της ζωής τους δίνουν άπαντες στην Ιταλία, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες δέχεται τα πιο σκληρά χτυπήματα από τον κοροναϊό.
Η γειτονική χώρα ζει εφιαλτικές στιγμές, αφού σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 627 άνθρωποι, ανεβάζοντας το τραγικό απολογισμό στους 4,032. Την ίδια στιγμή οι νοσούντες στη χώρα είναι 47,021, ενώ αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Φυσικό επακόλουθο είναι το σύστημα υγείας της χώρας να «καταρρεύσει». Το νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια για να χωρέσουν τους ασθενείς, ενώ οι γιατροί έχουν φτάσει στο σημείο να πρέπει να επιλέξουν ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει για να περιθάλψουν εκείνον…
Την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά τα νοσοκομεία επιχειρεί να καταγράψει η κάμερα της ιταλικής εκπομπής Piazzapulita, η οποία μπήκε στο νοσοκομείο Treviglio, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της μαύρης επέλασης του κοροναϊού, το Μπέργκαμο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, με τους θανάτους να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τις εικόνες με τα στρατιωτικά κομβόι να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, η Ιταλία έχει να δώσει την πιο σκληρή μάχη που μπορεί να δώσει κάποιος, αυτή της ζωής απέναντι στο θάνατο.
Οι πραγματικοί ήρωες σε όλη αυτή την κατάσταση, δεν είναι οι κυβερνήσεις που παίρνουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, αλλά οι γιατροί και οι νοσοκόμοι που αλύγιστοι στέκονται απέναντι στον ιό και προσπαθούν να τον νικήσουν. Και σε πολλές περιπτώσεις το καταφέρουν.
Το βίντεο ραγίζει καρδιές. Φιλοξενεί δηλώσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, οι οποίοι περιγράφουν αυτά που βιώνουν σε καθημερινή βάση.
Μιλώντας ραγίζουν μπροστά στην κάμερα… Μπροστά στους ασθενείς και στην απειλή του ιού είναι δυνατοί, ωστόσο είναι και αυτοί άνθρωποι και έχουν δικαίωμα να κλάψουν.
Ένας γιατρός εξομολογείται την ιστορία ενός 47χρονου ασθενή, ο οποίος έχασε τον πατέρα του από κοροναϊό. «Το υποσχέθηκα ότι θα κάνω οτιδήποτε περνάει από το χέρι μου για να τον σώσω. Δεν ξέρω όμως αν μπορώ πια να κρατήσω αυτή την υπόσχεση» και βάζει τα κλάματα μπροστά στην κάμερα.
Στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τον φονικό ιό, οι γιατροί και οι νοσηλευτές εργάζονται με εξαντλητικούς ρυθμούς, χωρίς πολλές φορές να προλαβαίνουν να πίνουν ή να τρώνε για ολόκληρες βάρδιες.
Πέραν του χρόνου που είναι ελάχιστος, ένας ακόμα λόγος που δεν χρησιμοποιούν ούτε την τουαλέτα, είναι πως οι στολές, οι μάσκες, τα γάντια και ότι προστατευτικό χρησιμοποιούν είναι ελάχιστα και δεν μπορούν να ρισκάρουν να χάσουν ούτε ένα από αυτά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις