Βρετανία : Πανυγειονομικός συναγερμός για την αντιμετώπιση του κοροναϊού
Η Βρετανία καλεί 65.000 πρώην νοσηλευτές και γιατρούς να επιστρέψουν στη δουλειά τους και θα αναπτύξει και τελειόφοιτους φοιτητές της Ιατρικής στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την αντιμετώπιση της κρίσης στο σύστημα υγείας λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού
- Οι αναρτήσεις της Ειρήνης μετά το θάνατο κάθε παιδιού στην Αμαλιάδα
- «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»: Ο πλανόδιος μουσικός που αγκάλιασε ο Σταύρος Ξαρχάκος αποτίει φόρο τιμής στον συνθέτη
- Συναγερμός για τα κρούσματα σαλμονέλας από ντοματίνια σε 16 χώρες της Ευρώπης
- Ένα κουταβάκι με σπασμένο ποδαράκι μάς χρειάζεται – Βοηθάμε τους εθελοντές που «αιμορραγούν» οικονομικά
Η Βρετανία καλεί 65.000 πρώην νοσηλευτές και γιατρούς να επιστρέψουν στη δουλειά τους και θα αναπτύξει και τελειόφοιτους φοιτητές της Ιατρικής στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την αντιμετώπιση της κρίσης στο σύστημα υγείας λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Καθώς ο κοροναϊός εξαπλώνεται στον κόσμο, κυβερνήσεις, εταιρείες και επενδυτές αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης από την επιδημία γρίπης του 1918, με πανικοβλημένους πληθυσμούς και καταρρέουσες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό, τελειόφοιτοι της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αναλάβουν προσωρινά ρόλο, για να ενισχύσουν περαιτέρω το μέτωπο του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).
«Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, επομένως καλώ όλους τους πρώην νοσηλευτές να μας προσφέρουν την πείρα τους κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, διότι δεν έχω αμφιβολία ότι εσείς μπορείτε να βοηθήσετε να σωθούν ζωές» δήλωσε η Ρουθ Μέι, η επικεφαλής της υπηρεσίας νοσηλευτών της Βρετανίας.
Το Συμβούλιο Νοσηλευτών και Μαιών της Βρετανίας αποστέλλει επιστολές σε περισσότερους από 50.000 νοσηλευτές, οι οποίοι σταμάτησαν να καταχωρίζονται στους καταλόγους του τα τελευταία τρία χρόνια.
Παράλληλα, το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο αποστέλλει επιστολές σε περίπου 15.500 γιατρούς που έχουν βγει από τους καταλόγους του από το 2017.
Το βρετανικό σύστημα υγείας προχώρησε, εξάλλου, στην αποδέσμευση έως και 30.000 κλινών, αναβάλλοντας μη επείγουσες εγχειρήσεις και προσφέροντας υποστήριξη εκτός νοσοκομείου σε αυτούς που κρίνεται ότι μπορούν να πάρουν εξιτήριο, ενώ αγωνίζεται για την εξεύρεση έως και 10.000 κλινών σε ανεξάρτητα ή τοπικά νοσοκομεία, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία υγείας.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις