Κοροναϊός – Ευρώπη : Έτσι αντιμετωπίζει η «γηραιά» ήπειρος τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 80 ετών
Από γκρίνια και μουρμούρα μέχρι χιούμορ, σαρκασμό και μαύρα ανέκδοτα
Οι Ευρωπαίοι μες στη μαυρίλα της εποχής, μιας κατάστασης που έχει να αναβιωθεί τουλάχιστον από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκει διάφορους τρόπους και άμυνες για να ξεπεράσει την τραγικότητα και τον πόνο που έχει προξενήσει ο κοροναϊός.
Στοιχεία
- Η Ευρώπη έχει περισσότερα από 150.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19
- Οι νεκροί στην Ιταλία ξεπέρασαν κατά πολύ τους νεκρούς στην Κίνα
- Για να ξεπεράσουν την κρίση, οι Ευρωπαίοι βρίσκουν τρόπους (ενόσω συμβαίνει η καραντίνα), να αποδεχτούν την κατάσταση μέσα από χιούμορ και memes
Η Ευρώπη στην παρούσα φάση βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημικής κρίσης με πάνω από 150.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είπε την προηγούμενη εβδομάδα: «Δεν έχουμε περάσει καμία άλλη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τώρα που να χρειάστηκε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας περισσότερο από ποτέ».
Καθώς η Ιταλία παλεύει να αντέξει με την άνοδο των νεκρών σε καθημερινή βάση, άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εφαρμόσει έκτακτα σοβαρά περιοριστικά μέτρα, καλώντας-υποχρεώνοντας τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους.
Ιταλία
Είναι η χειρότερα επηρεασμένη χώρα σε επίπεδο εθνικής καταστροφής. Με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά και χιλιάδες νέα κρούσματα, τα οποία πιέζουν το σύστημα Υγείας της χώρας να μη μπορεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες όλων όσων το χρειάζονται. Έχει πάνω από 6.000 νεκρούς και πάνω από 63.000 κρούσματα.
Τα τελευταία 24ωρα, δε χωράνε οι νεκροί στα νεκροταφεία με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα κρεματόρια από οχήματα του Ιταλικού Στρατού καθόσον είναι πάνω από 600 οι θάνατοι σε ημερήσια βάση.
Οι κηδείες έχουν περάσει σε μια περίοδο που αναστέλλονται για να μην υπάρχει μάζωξη. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιταλίας που είναι ένα από τα πιο οργανωμένα και καλύτερα παγκοσμίως, έχει ξεπεράσει πλέον τα όριά του με αποτέλεσμα οι γιατροί πλέον να ακολουθούν «πολεμική προσέγγιση». Δε θα δώσουν ιδιάζουσα σημασόια δηλαδή σε ασθενείς που έχουν λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης. Θα ασχοληθούν με εκείνουν με τις περισσότερες πιθανότητες.
Η καραντίνα έχει αυστηροποιηθεί πλήρως με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί κανένας έξω χωρίς κάποιον επαρκή και ουσιαστικό λόγο για να το κάνει.
Γαλλία-Γερμανία-Ισπανία-Ηνωμένο Βασίλειο
Σε όλες αυτές τις χώρες με διαφορά μερικών εβδομάδων έχουν εφαρμοστεί αρκετά έως πλήρη περιοριστικά μέτρα για να μη συνεχιστεί η εξάπλωση του ιού. Η Ισπανία βρίσκεται στην αμέσως επόμενη από την Ιταλία χειρότερη κατάσταση, καθόσον έχει πάνω από 400 νεκρούς την ημέρα και χιλιάδες νέα κρούσματα και τα μέτρα να έχουν γίνει πλήρως περιοριστικά, με τους πολίτες να είναι μέσα στα σπίτια τους.
Αύξηση των κρουσμάτων παρατηρελιται και για τη Γαλλία, τη Γερμανία (η οποία αύξησε τα τεστ ανίχνευσης του ιού) καθώς επίσης και για το Ηνωμένο Βασίλειο. Το τελευταίο έχει απασχολήσει ιδιαζόντως τα media τον τελευταίο καιρό μετά την έντονη κατακραυγή για την καθυστέρηση πρωτοβουλιών άμβλυνσης της πανδημίας που δεν πήρε ο Borris Johnson και τώρα να έχει αλλάξει στάση συνειδητοποιώντας μάλλον ότι ακολούθησε λάθος τακτική.
Υπάρχουν πολλά σενάρια που θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει η επόμενη Ιταλία, καθόσον πολλά μέτρα άργησαν να τεθούν σε εφαρμογή και ο κόσμος σε ένα μεγάλο ποσοστό του συνέχισε να βγαίνει έξω σα να μην τρέχει τίποτα.
Πώς το αντιμετωπίζουν όλο αυτό οι Ευρωπαίοι;
Πηγή: weforum.org
- Τραμπ: Θα σταματήσω το «παραλήρημα των τρανσέξουαλ» από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο
- Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει «πρόθυμος να συνεχίσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δύση»
- Μαγδεμβούργο: Φουντώνει η οργή κατά των γερμανικών αρχών για το μακελειό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Οδηγός επιβίωσης στην πολυκατοικία
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ… διαβεβαίωσε ότι ο Μασκ δεν μπορεί να γίνει Πλανητάρχης
- Super Μπάλα Live: Τα όργια της διαιτησίας αλλοιώνουν το πρωτάθλημα