Μίνι μοσχαρίσια αρωματικά σουβλάκια
Ιδανικά για πάρτυ. Το μαρινάρισμα σε πέστο βασιλικού «απογειώνει» το μοσχαρίσιο κρέας.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 10′
Υλικά (για 8 σουβλάκια)
400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε μικρούς κύβους
200 γρ. ντοματίνια
Για το πέστο
1 ματσάκι βασιλικός τα φύλλα (1 φλ.)
10 γρ. κουκουνάρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδου
2 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
150 ml ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Διαδικασία
Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα τυριά και το 1/3 από το λάδι. Μόλις γίνουν ένας πολτός ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το πέστο ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να έχει μαριναριστεί όλο. Περνάμε 3 κομμάτια κρέατος από μικρά ξυλάκια για σουβλάκι, βάζοντας ανάμεσά τους δύο ντοματίνια. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί, ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις