Μίνι μοσχαρίσια αρωματικά σουβλάκια
Ιδανικά για πάρτυ. Το μαρινάρισμα σε πέστο βασιλικού «απογειώνει» το μοσχαρίσιο κρέας.
Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 10′
Υλικά (για 8 σουβλάκια)
400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε μικρούς κύβους
200 γρ. ντοματίνια
Για το πέστο
1 ματσάκι βασιλικός τα φύλλα (1 φλ.)
10 γρ. κουκουνάρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδου
2 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
150 ml ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Διαδικασία
Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα τυριά και το 1/3 από το λάδι. Μόλις γίνουν ένας πολτός ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το πέστο ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να έχει μαριναριστεί όλο. Περνάμε 3 κομμάτια κρέατος από μικρά ξυλάκια για σουβλάκι, βάζοντας ανάμεσά τους δύο ντοματίνια. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί, ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
- Κώστας Σημίτης: Όταν εκλέχθηκε διάδοχος του Ανδρέα – Το δείπνο των «4» και στο βάθος ο Γιώργος Παπανδρέου
- Ρωσία: Αναστολή πτήσεων σε τρία ρωσικά αεροδρόμια
- Χρήστος Μάστορας: Το απίστευτο ποσό που θα εισπράξει για τον ρόλο του στην ταινία «Υπάρχω»
- Η συγκλονιστική συνέντευξη του Ακούνια πριν τον θάνατό του: «Πονάει, είναι σκληρό»
- Κώστας Σημίτης: Συλλυπητήρια Νίκου Ανδρουλάκης στη Δάφνη Σημίτη
- Λάρισα: Ψάχνουν για έβδομη ημέρα τον 39χρονο – Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στις έρευνες