Μίνι μοσχαρίσια αρωματικά σουβλάκια
Ιδανικά για πάρτυ. Το μαρινάρισμα σε πέστο βασιλικού «απογειώνει» το μοσχαρίσιο κρέας.
Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 10′
Υλικά (για 8 σουβλάκια)
400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε μικρούς κύβους
200 γρ. ντοματίνια
Για το πέστο
1 ματσάκι βασιλικός τα φύλλα (1 φλ.)
10 γρ. κουκουνάρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδου
2 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
150 ml ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Διαδικασία
Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα τυριά και το 1/3 από το λάδι. Μόλις γίνουν ένας πολτός ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το πέστο ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να έχει μαριναριστεί όλο. Περνάμε 3 κομμάτια κρέατος από μικρά ξυλάκια για σουβλάκι, βάζοντας ανάμεσά τους δύο ντοματίνια. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί, ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
- ΗΠΑ: Ακόμη δυο εκτελέσεις θανατοποινιτών, η μια με εισπνοή αζώτου για δεύτερη φορά παγκοσμίως
- Διαμαντοπούλου: Δεν πρέπει να κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ – Σε δύο χρόνια μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα
- Μίκαελ Σουμάχερ: Συνελήφθησαν τρία άτομα με την κατηγορία του εκβιασμού της οικογένειας του πρωταθλητή της Formula 1
- Έπος: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρουσίασε τον Πιάνιτς καβάλα σε άλογο (vid)
- Νίκος Δένδιας: Παρακολούθησε την άσκηση «Ιάσων – Ποσειδών 24 Β’».
- Το BHMAGAZINO ξεναγείται αποκλειστικά από τον καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη στις Βασιλικές της Ελεύθερνας