Η πίεση έχει επιδεινωθεί για αρκετές ημέρες στη Γερουσία με σκοπό να περάσει ένα πακέτο πακέτων ώθησης για να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση του κοροναϊού, αλλά η Δευτέρα ήρθε και ήταν χωρίς ιδιάζουσα δράση.

Συζητήσεις στο Κογκρέσο

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες μαραθωνίου διαπραγματεύσεων, η διοίκηση Trump και οι γερουσιαστές απέτυχαν και πάλι να εξασφαλίσουν συμφωνία για ένα σχέδιο ύψους περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα δώσει μια ώθηση στην οικονομία και θα δώσει βοήθεια σε εργαζόμενους και στις βιομηχανίες που πλήττονται σκληρά.
Επειδή όμως φαίνεται να υπάρχουν έντονα προβλήματα στη λήψη αποφάσεων από τη Γερουσία ο Τραμπ δεν το άφησε ασχολίαστο στο Twitter.
Χαρακτηριστικά είπε: «Το Κογκρέσο πρέπει να δεχτεί το πακέτο-συμφωνία, χωρίς όλες τις ανοησίες, σήμερα. Όσο περισσότερο παίρνει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ξανα-ξεκινήσουμε την οικονομία μας. Οι εργαζόμενοι θα έχουν προβλήματα».

Και συνεχίζει ακόμη λέγοντας: «Οι άνθρωποί μας θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά. Θα εφαρμόσουν την κοινωνική απομόνωση και όλα τα υπόλοιπα και τους ηλικιωμένους θα τους παρακολουθούν με προστασία και αγάπη».

Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα μαζί. Η θεραπεία δε μπορεί να είναι χειρότερη (αρκετά) σε σχέση με το υπάρχουν πρόβλημα! Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει τώρα. Θα επιστρέψουμε δυνατοί!

Πηγή: edition.cnn.com