Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Προσπαθεί τώρα να μαζέψει τις θύελλες που έσπειρε με τον «κινεζικό ιό»

Τραμπ : Προσπαθεί τώρα να μαζέψει τις θύελλες που έσπειρε με τον «κινεζικό ιό»

Αφού διέσπειρε τον «κινεζικό ιό» με τη ρητορική του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί τώρα να προστατεύσει από τις ρατσιστικές επιθέσεις του αμερικανούς ασιατικής καταγωγής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε χθες Δευτέρα έκκληση να «προστατευθούν» οι αμερικανοί ασιατικής καταγωγής, διαβεβαιώνοντας ότι για την εξάπλωση του κοροναϊού «δεν φταίνε αυτοί», αφού κατηγορήθηκε πως τροφοδότησε ο ίδιος το κλίμα καχυποψίας, μιλώντας περί «κινεζικού ιού».

«Να προστατευθεί η κοινότητά μας»

«Είναι πολύ σημαντικό να προστατευθεί απόλυτα η κοινότητά μας των ασιατών Αμερικανών, στις ΗΠΑ και παντού στον κόσμο», ανέφερε μέσω Twitter ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Είναι καταπληκτικοί άνθρωποι και η εξάπλωση του ιού δεν είναι δικό τους λάθος, επ’ ουδενί. Συνεργάζονται στενά μαζί μας για να απαλλαγούμε από δαύτον. Μαζί θα επικρατήσουμε», συμπλήρωσε.

Ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας χρησιμοποιεί καθημερινά την έκφραση «κινεζικός ιός» όταν αναφέρεται στον κοροναϊό, που απομονώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στην Ουχάν, στην κεντρική Κίνα.

«Τροφοδοτεί ρατσιστικές συμπεριφορές»

Αψηφώντας τις νουθεσίες του Πεκίνου, που προειδοποιεί εναντίον του στιγματισμού, ο Τραμπ επιμένει να χρησιμοποιεί αυτήν τη διατύπωση, που διατείνεται πως βασίζεται στα γεγονότα, ενώ προσάπτει στις κινεζικές αρχές ότι καθυστέρησαν να ενημερώσουν την κυβέρνησή του για την επιδημία.

Σύμφωνα με οργανώσεις οι οποίες εκπροσωπούν την κοινότητα των αμερικανών ασιατικής καταγωγής, η ρητορική του Τραμπ ήδη έχει αρχίσει να τροφοδοτεί ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Βόμβα» από τη Λιθουανία: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ για Ναν»

Στη Λιθουανία βάζουν… φωτιά για το μέλλον του Κέντρικ Ναν στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό, αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ και περιμένει πρόταση – Όλα τα δεδομένα για τον Αμερικανό σκόρερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024