ΓΣΕΕ : Μακροχρόνια ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων και μισθούς πείνας φέρνουν τα έκτακτα μέτρα Βρούτση
Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική ρύθμιση, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων για δύο εβδομάδες το μήνα εκφράζει η ΓΣΕΕ. Απαιτεί την άμεση απόσυρσή της και καλεί σε διάλογο
«την κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό» εκφράζει η ΓΣΕΕ.
Απαιτεί την άμεση απόσυρσή της και καλεί σε διάλογο την κυβέρνηση, ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση για την προστασία των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων».
Η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων, των συνδικάτων και της Αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται αυτήν την τραγική συγκυρία προκειμένου να ξηλώσει και τα λιγοστά εργασιακά δικαιώματα που άφησαν όρθια τα μνημόνια, προς όφελος των εργοδοτών.
«Στηρίζουμε την προσπάθεια να περάσουμε αυτή τη δυσκολία, όχι όμως και τη χρησιμοποίηση της κρίσης για ανατροπές και εξυπηρέτηση εργοδοτών μονοσήμαντα. Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας δε θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές και ρυθμίσεις» προειδοποιεί η ΓΣΕΕ.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ «εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην κυβερνητική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό.
Παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της έκτακτης περιόδου που διανύουμε προσδιορίζεται η ισχύς τους για ένα με ενάμιση μήνα και δίνεται παράταση αν χρειαστεί, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει εξάμηνη διάρκεια γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μακροχρόνια ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας να αποσύρει εδώ και τώρα τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία δεν συνδέεται με τις έκτακτες συνθήκες που ζει η χώρα και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση για την προστασία των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Στηρίζουμε την προσπάθεια να περάσουμε αυτή τη δυσκολία, όχι όμως και τη χρησιμοποίηση της κρίσης για ανατροπές και εξυπηρέτηση εργοδοτών μονοσήμαντα.
Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας δε θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές και ρυθμίσεις».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις