Οι τροφικές δυσαναξίες μπορούν να εμφανιστούν ακόμα και στο πρόσωπο
Οι τροφικές δυσανεξίες μπορούν συχνά να εντοπιστούν από συμπτώματα, όπως το φούσκωμα και ο πονοκέφαλος
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Τι γίνεται με τις τροφικές δυσανεξίες
Οι τροφικές δυσανεξίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω πιο εξελιγμένων μεθόδων διάγνωσης, με πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν να εξαλείψουν, ή να μειώσουν την ποσότητα μιας συγκεκριμένης ομάδας τροφίμων στη διατροφή τους, ΠΑΝΤΑ μετά από την συμβουλή ενός ειδικού.
Πράγματι, η αγορά τροφίμων με την ετικέτα “Χωρίς [συστατικό]” (π.χ. “χωρίς γλουτένη”, “χωρίς ζάχαρη”, “χωρίς λακτόζη”) αυξήθηκε κατά 13% μεταξύ 2015 και 2016, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Mintel.
Βασικά συμπτώματα
Ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι τροφικές δυσανεξίες εκδηλώνονται με φούσκωμα, πονοκεφάλους και συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου, μπορεί να υπάρχει ένας ακόμη πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβετε, ότι το σώμα σας δεν μπορεί να χειριστεί καλά αυτά που τρώτε.
“Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Τα προβλήματα με το δέρμα μπορεί να υποδηλώνουν πολλά πράγματα, όπως η έλλειψη ύπνου, η αφυδάτωση, η ορμονική ανισορροπία και η ρύπανση, αλλά μερικές φορές μπορεί να οφείλονται σε διατροφικές αιτίες”, λέει η διατροφολόγος Rhiannon Lambert.
Το δέρμα στο πρόσωπό μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε αυτό που τρώμε
“Το μέτωπο και η περιοχή που μεγαλώνουν τα γένια, για παράδειγμα, έχουν πολλούς σμηγματογόνους αδένες, κυρίως στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες. Αυτοί οι αδένες αντιδρούν στα διαφορετικά επίπεδα ορμονών, τα οποία μπορεί να επηρεάζονται από αυτά που τρώμε”, εξήγησε με την σειρά του ο δρ. David Jack, ειδικός στην φροντίδα της επιδερμίδας.
Και πρόσθεσε: “Οι τροφικές δυσανεξίες ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από άτομο σε άτομο, αλλά οι συνηθέστερες που επηρεάζουν το δέρμα είναι εκείνες που σχετίζονται με αυτοάνοσες ευαισθησίες, όπως η δυσανεξία στη γλουτένη και την λακτόζη και οι δίαιτες που τείνουν να είναι υψηλές στα επεξεργασμένα ζωικά προϊόντα”.
Γαλακτοκομικά, γλουτένη και ζάχαρη είναι ομάδες τροφίμων που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το δέρμα ορισμένων ανθρώπων.
“Είναι φλεγμονώδη τρόφιμα και αυτή η υπερβολική φλεγμονή μπορεί να εμφανιστεί ως ερυθρότητα στο δέρμα”, λέει η διατροφολόγος Sandra Greenback. Πρόσθεσε ότι οι τροφικές δυσανεξίες μπορεί να είναι η αιτία των δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.
Αν και τα σπυράκια έχουν από καιρό θεωρηθεί εφηβική… παρενέργεια, θα μπορούσαν επίσης να προκληθούν από αυτά που τρώτε, ειδικά αν έχετε εξάρσεις ακμής ακόμα και μετά την ενηλικίωση.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις