Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μπακαλιάρος με κουρκούτι με ανθρακούχο νερό

Μπακαλιάρος με κουρκούτι με ανθρακούχο νερό

Μια πρόταση για το κλασσικό έδεσμα της 25ης Μαρτίου. Συνοδεύεται με σκορδαλιά πατάτας με καρύδι και τηγανητές πατάτες

Προετοιμασία 40΄, Τηγάνισμα 7’

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 φιλέτα μπακαλιάρου (200 γρ. το καθένα)

2 πατάτες

1½ λίτρο ελαιόλαδο

½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι χοντρό

Για τη σκορδαλιά

200 γρ. πατάτες βρασμένες

150 ml ελαιόλαδο

20 ml ξίδι λευκό

30 γρ. σκόρδο

50 γρ. καρύδια + λίγα επιπλέον, καβουρδισμένα, για το σερβίρισμα

Αλάτι, πιπέρι

Για το κουρκούτι

170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

7-8 σταγόνες λεμονιού

250 ml ανθρακούχο νερό

Λίγο αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σκορδαλιά: Χτυπάμε στο μπλέντερ τις πατάτες, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο παγωμένο νερό για να πετύχουμε την επιθυμητή ρευστότητα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρύδια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το κουρκούτι με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά, μπορούμε αντί για ανθρακούχο να χρησιμοποιήσουμε μπίρα ή σόδα. Βουτάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο κουρκούτι ώστε να καλυφθούν εντελώς και τα τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό από το λαδί που καίει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να αποκτήσουν χρώμα χρυσαφί, γυρίζοντάς τα συχνά (περίπου 7΄). Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτά ζουλιέν (μπαστουνάκια). Τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχουν καθόλου νερά. Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι. Κοσκινίζουμε από πάνω τους το αλεύρι και τις τηγανίζουμε στο υπόλοιπο λάδι που έχουμε ζεστάνει τόσο ώστε να καίει. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα πρώτα τον μπακαλιάρο, από πάνω τις πατάτες και με σπάτουλα απλώνουμε στο πλάι τη σκορδαλιά, την οποία γαρνίρουμε με κομμάτια από καβουρντισμένα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024